"כשנסעתי לסיני בפעם הראשונה חששתי בעיקר ממחבלים של דאע"ש בגלל כל הפרסומים בכלי התקשורת, אבל תקיפה מינית יותר מפחידה מכל דבר אחר", מספרת רונה (שם בדוי), שהותקפה לטענתה על ידי מדריך צלילה באחד מחופי סיני. "זה דבר שלא חשבתי עליו בכלל. הוא ניצל את זה שאני חסרת אונים מתחת למים ואף אחד לא רואה אותנו".

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש

המקרה של רונה מצטרף לשורה ארוכה של מקרי הטרדות מיניות של ישראליות שנפשו בסיני והותקפו על ידי מקומיים. הפעם זה קרה במהלך קורס צלילה, אחת האטרקציות המרכזיות בחצי האי, כאשר מדריך מקומי ניצל את העובדה שמתחת למים אף אחד לא יכול לראות מה נעשה ונהג, על פי החשד, לגעת בצורה לא הולמת במתלמדות הישראליות. 

רונה היא לא היחידה שהתלוננה על אותו המדריך. "היינו מתחת למים וזו הייתה חוויה ממש לא נעימה. הוא ניצל את מעמדו כדי לגעת בי בכל מיני מקומות בגוף שלא קשורים להדרכה", סיפרה מטיילת אחרת ל-mako. "לא יכולתי לעשות כלום. יצאתי מהמים נסערת ומבועתת, זרקתי לו את חליפת הצלילה והציוד וברחתי משם".

צעירה נוספת סיפרה על המדריך: "הוא הציע לי ולחברות שלי  צלילה ראשונה בחינם. כשנכנסתי מתחת למים לצלילה הוא נגע בי במקומות אינטימיים בגוף שהוא לא צריך לגעת. רציתי לברוח החוצה אבל לא יכולתי. ביקשתי שיפסיק אבל רק אחרי שבעטתי בו הוא נבהל ולא נגע בי יותר. לא חשבתי שגם בתוך המים אני צריך גבר, חבר שיהיה איתי להשגיח עליי".

"זו הייתה תחושה זוועתית", מוסיפה הצעירה. "הייתי עצבנית וכשיצאנו והטחתי בו שהוא לא בסדר הוא התנצל על הנגיעות. חשוב שיידעו שיש פה סכנה לנשים שמטיילות בסיני ושהמטיילות יידעו לשמור על עצמן, אם זה בצלילה, בחופים או בחושות. יש פה תרבות בעייתית שלא כל הנשים מכירות כשהן מגיעות לסיני".

חבריו של המדריך התייחסו לטענות נגדו וטוענים שמדובר לכל היותר באי הבנה ולא בתקיפה או הטרדה מינית. "אני מכיר אותו שנים רבות ומעולם לא היו נגדו תלונות. אני בטוח שהוא לא התכוון למשהו מיני", טוען חבר ישראלי של המדריך המצרי. "כנראה יש פה אי הבנה".

מה ניתן לעשות במקרה חירום בסיני?

  • להשתדל להסתובב בקבוצות גדולות. רצוי גם עם גברים
  • להימנע ממה שמכונה "טיולי כוכבים" לאורך החוף בלילות
  • לא לשתות מבקבוקים פתוחים או תה שלא הייתם עדים לתהליך הכנתו
  • לנעול את החדרים בהם אתם ישנים
  • להיעזר במשטרת התיירות: נואיבה (0020-693500231), דהב (0020-693640188) שארם א-שייח (0020-693600675)
  • במקרים מיוחדים ניתן לפנות לשגרירות ישראל בקהיר (2023-610528)