הרכבות האוויריות לחופשות בחו"ל כבר נמצאות בעיצומן ואיתן חזרו גם הסיפורים של המטיילים הישראלים על כך שנהגי המוניות ביעדים שונים בעולם גובים כעת מחירים אסטרונומיים ואף מנסים לעקוץ את הנוסעים.

כך למשל, איתן ואשתו, תושבי ירושלים, טסו לפני כשבועיים לאיסטנבול. "חברים רבים שלנו המליצו לנו עליה ואמרו שזו עיר יפה, זולה וקניונים עם שופינג, אז טסנו לחמישה ימים. באחד הימים לקחנו מונית מהמלון לאחד הקניונים בעיר. הנהג דרש 40 לירות. לקראת סוף הנסיעה נתתי לו שטר של 100 לירות והוא החזיר לי רק עשר לירות. שאלתי אותו מה קרה והוא טען שנתתי לו רק שטר של 50 בלבד ושלף אותו מהכיס.

"גם אשתי ראתה שנתתי לו שטר של 100 לירות. בגלל שזו פעם ראשונה שלנו החלטנו שלא להתווכח ויצאנו עצבניים מהמונית כי הוא ממש גנב אותנו", שחזר איתן. "למחרת, ישראלים שפגשנו במלון שלנו אמרו שזה עוקץ ידוע ושבפעם הבאה נזמין שוטרים והם יטפלו בהם ויחזירו לנו את הכסף".

מתברר שהשיטה הזו היא דבר ידוע בטורקיה והנהגים נוהגים להחליף את השטרות שהם מקבלים במהירות וליצור בקרב התיירים הישראלים תחושה של חוסר ביטחון. "נתתי לנהג שטר של 200 לירות שהיו לי בכיס והוא טען שנתתי לו רק 100 לירות", שחזרה אורנה, שהייתה בטורקיה בשבוע שעבר. "הוא הראה לי שטר של 100 והחזיר לי עודף של 40 לירות. באמת חשבתי שאולי טעיתי אבל החברה שלי אמרה לי שנתתי לו שטר של 200 לירות ושהוא עקץ אותי".


גם בבודפשט שבהונגריה תיירים ישראלים סיפרו שנעקצו על ידי נהג מונית, לאחר נדרשו לשלם על נסיעות משדה התעופה למלונות בעיר בין 50 ל-70 יורו ולעיתים גם 100 יורו. המחיר הרגיל לנסיעה משדה התעופה בבודפשט למלונות בעיר נע בין 20 ל-25 יורו.

"נחתנו בשבוע שעבר בשעות הלילה והנהג לקח לנו סכום של 70 יורו. הוא אמר שזה המונה ואין מה לעשות. הבנו בדיעבד שהוא הקפיץ את סכום ההתחלתי של המונה", שחזרה לבנה, שטסה עם בעלה לארבעה ימים בעיר. "הבנו לאחר מכן שעקצו אותנו. שלא היינו צריכים לשלם יותר מ-25 יורו".

השיטה של נהגי המוניו במקרה זה היא שהם מקפיצים את הסכום ההתחלתי של המונה ואף מבצעים נסיעה ארוכה יותר.

כדי להתגבר כך, חלק מהנוסעים ממליצים על רכישת כרטיס תחבורה ציבורית בה ניתן לשלב רכבת ואוטובוסים שהם זולים בעשרות אחוזים מנסיעה במוניות, או להתעקש לפני הנסיעה על מחיר של 25 יורו.