רגע לפני ההמראה מאיסטנבול לתל אביב, נוסעי טיסת PC785 של חברת פגסוס הורדו בבהילות מהמטוס והוחזרו לטרמינל. זאת, בעקבות איום לפיגוע במטוס: נוסעים קיבלו לטלפונים שלהם סרטוני פיגוע.

אחד הנוסעים שהיו על המטוס, מיתר חן, סיפר ב"חדשות הבוקר": "הטיסה הייתה אמורה להמריא ב-20:30 בערב. הכל התנהל כשורה, עד שהתיישבנו בכיסאות והתחלנו לקבל התראות ב-AirDrop. אני סירבתי, אבל אחותי קיבלה את התמונות".

"בהתחלה היה כיתוב ממשחק PUBG. שאלו, 'האם יש ערבים במטוס?'. אחר כך הגיעו תמונות וסרטון של בן אדם יורה במטווח. אחר כך הוא פרסם את האינסטגרם והסנאפצ'ט שלו וכתב שהוא במושב 16C. כששלח תמונה של אקדח ומטוס, התחיל לחץ. אחת מיושבות המטוס פנתה לדיילות, נהייתה המולה ולחץ במטוס".

חיפשו את הבן האדם הספציפי הזה במושב?
"הוא היה בולט מההתחלה, נער צעיר ממוצא ערבי. לקחו אותו לתשאול מאחורי הווילון. זה נמשך די הרבה זמן, ואחרי שעה של אי ודאות החליטו להוריד את כולנו מהמטוס. לשלוח אקדח ומטוס זה לא הדבר הכי חכם, גם אם רוצים קצת לייקים או טרנד בטיקטוק".

הנוסעים היו בלחץ?
"היו משפחות וילדים. חצי מיושבי המטוס היו ממוצא ערבי, ואני לא יכול להגיד שהם הרגישו שונה. הם גם נלחצו ולא אהבו את הטרנד הזה. אף אחד לא ידע לאן זה הולך ואיך זה הולך להתפתח. לא היו הרבה צרחות, אבל היו כמה שכשירדנו מהמטוס בכו בטרמינל".

והנוסע החשוד?
"זה היה קצת מוזר, כי עשו לו מסדר בושה. כשירדנו מהשרוול לגייט הוא עמד שם עם שני מאבטחים, כל אחד עבר וראה אותו".

מתי החזירו אתכם למטוס?
"אחרי שלוש-ארבע שעות המתנה, בסביבות חצות, אחרי שכבר שהוציאו את כל המזוודות וגם אנחנו הוצאנו את התיקים שהעלנו למטוס, החזירו את הכל ואמרנו לנו לעלות. האבסורד שאבא שלי שכל כך התנגד לנסוע לטורקיה, סוף שבוע לפני הוא קיבל פיגוע ובטיסה חזור התראות על איום לפיגוע במטוס".

זו לא התקרית הראשונה בחודשים האחרונים שנוסעי טיסה ישראלים מקבלים לטלפונים איומים לפיגוע, באמצעות אפליקציית AirDrop. בחודש מאי האחרון, נוסעי טיסת אנדולו ג'ט הטורקית שעמדה להמריא מנמל התעופה בן גוריון לאיסטנבול, דיווחו כי קיבלו בטלפון סרטונים מאיימים המראים מטוסים מתרסקים.

הקברניט החליט להחזיר את המטוס לשרוול וכוחות ביטחון ביצעו סריקות מקיפות במטוס. התברר כי מי ששלחו את התמונות היו תשעה נוסעים בני 18, תושבי כפר בגליל המערבי. הם נחקרו בחשד לביצוע עבירה חמורה של הפצת ידיעה כוזבת הגורמת פחד ובהלה בציבור.