רשת מלונות ישרוטל
הכוכבים נעלמו והדירוג בינתיים לא מהימן

המכרז לבחירת הגוף שידרג עבור משרד התיירות את בתי-המלון בישראל ויעשה סדר בענף, בוטל מאחר שאף הצעה לא עמדה בתנאי הסף של המכרז.

 

יצוין כי למעלה משני עשורים שבתי-המלון בישראל אינם מדורגים לפי שיטת הכוכבים בסטנדרט בינלאומי, עובדה שלא מפריעה לתיירנים להמשיך ולשווק לתיירים מהארץ ומחו"ל בתי-מלון בארץ ברמת כוכבים, לפי ראות עיניהן והבנתן וללא בסיס רשמי וחוקי.

הצורך להחזיר את הדירוג למלונות שב ועלה במרוצת השנים מאז ביטולו. בשנת 2006 מינה שר התיירות דאז ועדה ציבורית "לבחינת טיב השירות והמוצר התיירותי בישראל". אחת מהמלצותיה הייתה ביצוע דירוג וולונטרי של בתי-המלון בישראל על ידי חברה בינלאומית.

כך גם המליצה "הועדה להוזלת מחירי הנופש בישראל" שהקים שר התיירות היוצא, סטס מיסז'ניקוב, בשנת 2011, ואשר מסקנותיה קבלו תוקף של החלטת ממשלה.

בסופו של דבר הוחלט כי הדירוג יהיה וולונטרי ויתבצע באמצעות חברה מקצועית בינלאומית, בשיטת Hotelstars. שיטה זו פועלת כיום ב-14 מדינות באירופה.

ועדת המשנה של ועדת המכרזים במשרד התיירות, שבחנה את 4 ההצעות שהוגשו במכרז האמור, קבעה כי "לאחר בדיקת 4 ההצעות שהוגשו, קבלת הבהרות והסברים הנדרשים ובחינתם, לא ניתן היה לקבוע באופן חד-משמעי כי מי מההצעות עברה את תנאי הסף של המכרז".

המכרז לדירוג בתי-המלון בישראל נערך בהתאם לתקנות אותן אישרה ועדת הכלכלה של הכנסת בחודש אוגוסט האחרון, לפיהן בתי-המלון ידורגו על פי 267 קריטריונים שונים, דוגמת רמת ארוחת הבוקר, חדר כושר, פעילות לילדים, בריכה, בקרת איכות ועוד.

המכרז פורסם בסוף נובמבר 2012, וההצעות למכרז הוגשו בפברואר השנה.

משרד התיירות יזם את דירוג בתי-המלון במטרה להעלות את רמת השירות הניתן לישראלים ולתיירים המבקרים בארץ, ואולי אפילו להוזיל במשהו את מחירי האירוח בבתי-מלון בישראל. מתן מידע אובייקטיבי ועדכני לגבי רמת בתי-המלון בארץ חשוב גם לסוכני הנסיעות ולשאר גורמים בתעשיית התיירות.

ממשרד התיירות נמסר כי הוא בוחן כרגע כיצד לקדם את נושא הדירוג.

>> קיץ פראי: טיולים לא שגרתיים למשפחות לא שגרתיות