אין תמונה
בשורה לקהל הצרכנים השבוי. קלאב הוטל

בשורה לבעלי יחידות נופש בקלאב הוטל אילת וטבריה: הסכם פשרה שנחתם ב-10 באוקטובר יאפשר לבעלי היחידות להודיע חד-צדדית על ביטול ההסכם עם קלאב הוטל. הביטול ייכנס לתוקף ב-31.12.2014, כאשר את הודעות הביטול יש לשלוח עד 15 בפברואר.

הסכם הפשרה מהווה חלק ראשון מהסכמי הפשרה שבתביעה הייצוגית, ואינו טעון אישור של בית המשפט. חלקים אחרים של ההסכם הנוגעים לביטול העסקה לאחר 15 בפברואר יובאו לאישור בית המשפט.

התביעה, שאושרה כייצוגית ביוני 2013, מתנהלת זה 4 שנים על-ידי עו"ד שחר וולר. לפי ההסדר, כל אדם המחזיק ביחידה ולא ירצה להמשיך את ההתקשרות, ללא תנאים וללא צורך להוכיח את מצבו הכלכלי או הבריאותי, יוכל להשתחרר מההסכם כבר כעת וללא קנסות. כל שעליו לעשות הוא להודיע בכתב על ביטול העסקה.

בכך מייתר ההסכם את הצעת החוק לביטול עסקאות מתמשכות, בהן קלאב הוטל, שעודנה תלויה בכנסת, וקובעת גם דמי ביטול של אלפי שקלים למבקשים להשתחרר מההסכם.

חשוב להדגיש כי גם צרכנים שלא שילמו את דמי האחזקה השנתיים רשאים לבטל את העסקה, כשלקלאב הוטל עומדת הזכות לתבוע אותם בגין חוב לתקופה של 3 שנים לאחור בלבד. במקרים כאלה יוכלו הלקוחות לממש את זכותם להתגונן ולנמק את אי-התשלום באי-מימוש העסקה.

האם מדובר בבשורה? בתנאים שנוצרו, בהחלט כן. למעשה ההסכם מתיר את קהל הצרכנים השבוי שרצה לבטל את העסקה.

לצד צרכנים ששמחים על ההחלטה, יש מי שמלין על העובדה כי ימסור את היחידה ללא תמורה חזרה לידי קלאב הוטל.

רותי חבקין, מנכ"לית ארגון בעלי יחידות הנופש בישראל, סבורה כי ההסדר מיטיב עם הצרכנים, וכי רבים ימהרו לבטל את העסקה, אולם לדבריה, לבעלי יחידות לחודשים מאי-אוגוסט לא בהכרח ישתלם לבטל את ההסכם משום שבעונה זו ניתן להשכיר את היחידות בסכום הגבוה מדמי האחזקה העומדים על כ-3,000 שקל לשנה.

תביעה נוספת שמתנהלת זה 12 שנים עוסקת בגובה דמי האחזקה שקובעת קלאב הוטל. תביעה זו עדיין תלויה בבית המשפט, וחבקין סבורה כי לאפשרות הביטול ההמונית כעת תהיה השלכה על דמי האחזקה.

"כפועל יוצא מצמצום מספר בעלי היחידות, מספר קטן יותר של בעלי יחידות יישא בנטל דמי האחזקה, ולפיכך אני מאמינה שהם יגדלו בשיעורים ניכרים. אילו קלאב הוטל הייתה גובה דמי אחזקה סבירים, התמונה הייתה נראית אחרת לגמרי".

>> מתכננים חופשה בחנוכה? כדאי להזמין כבר עכשיו