הכתבה בקצרה: ביומיים האחרונים, הנופשים שירדו לסיני נתקלו בתורים ארוכים מאוד במעבר הגבול טאבה, שנבעו מהיערכות לקויה בצד המצרי. חלק ממטיילים מציינים שחיכו יותר מ-8 שעות בחום ובמחנק, תורים שלרוב רואים רק בפסח ובחגים ולא בשיא הקיץ. 

בזמן שהתורים הארוכים בנתב"ג כבר הפכו לחלק מהשגרה, המצב במעברי הגבול לסיני מחריף והופך עבור רבים מהישראלים שרוצים לנפוש בחצי האי לסיוט. כפי שפורסם אתמול ב-mako, אלפי ישראלים עומדים בימים האחרונים בתורים ארוכים שנמשכים לעיתים 7 שעות ויותר כדי לחצות את הגבול במעבר טאבה. 

הסיבה: היערכות לקויה בצד המצרי לקראת שיא עונת התיירות של סוף אוגוסט עם תום הקייטנות. ברשות שדות התעופה דווקא נערכו (גם בנתב"ג וגם במעבר טאבה) לקראת שיא העונה כשהרחיבו את שעות הפעילות והצליחו לגייס לא מעט עובדים חדשים, אך הקצב בצד המצרי שונה לחלוטין.

ההערכה היא שהתורים יימשכו גם בשבועיים הקרובים עד לסיום אוגוסט. "התרגלנו שיש תורים בדרך כלל לפני החגים והפעם הופתענו", אומר ל-mako גורם במעבר הגבול, "כנראה שנצטרך להתרגל למראות הללו בשבועות הקרובים. מי שיגיע מוקדם יחסית בבוקר ומאוחר בלילה יוכל להיכנס מהר מבלי לעמוד בתור שעות רבות".

ואכן, מטיילים שהגיעו אתמול לאחר חצות הצליחו לעבור את הגבול בתוך 5 דקות. אך מטיילים שבחרו להגיע בשעות השיא נאלצו לעמוד בתור במשך שעות ארוכות בחום כבד. "אני לא זוכר תורים כאלה בקיץ. מה שהיה אתמול היה מטורף. עמדנו בתור 7 שעות. חום כבד עם שני ילדים", מספר יואב שירד עם משפחתו לסיני, "היינו בטוחים שבתוך כמה דקות נעבור את הגבול, אבל הגענו וראינו תור שהגיע מעבר למלון הנסיכה. אנחנו אמורים לחזור ביום חמישי ואני רואה כבר את התור הארוך של הישראלים בצד המצרי".

גם אלה וחברותיה המתינו בתור כ-8 שעות. "מי חשב שבאמצע אוגוסט יהיו תורים במעבר הגבול. שנה שעברה יחסית היה ריק ואתמול זה היה סיוט אחד גדול. הגענו לפני עשר בבוקר והתור עבר אפילו את מלון הנסיכה. בקלות אפשר היה להתייבש. מזל שעובדי המעבר חילקו בקבוקי מים לאנשים. חשבנו שרק בנתב"ג יש תורים בקיץ אז כנראה שטעינו".

התחזיות להמשך הקיץ לא אופטימיות כמו גם לחג הסוכות בעוד כחודשיים, שנחשב לשיא עונת התיירות מישראל לסיני יחד עם חג הפסח. הפתרון, כאמור, להגיע בשעות הלילה המאוחרות.

המדריך המקוצר לסיני

מעבר הגבול

מעבר הגבול חזר לעבוד במתכונת של 24 שעות ושבעה ימים בשבוע (מלבד יום כיפור וחג הקורבן). המעבר כרוך בתשלום אגרות בצד הישראלי (107 שקלים) ובצד המצרי (400 לירות מצריות, כ- 80 שקלים). את האגרה הישראלית ניתן לשלם מראש באתר "מילגם", ולחסוך זמן, וגם עמלת טיפול במקום בסך חמישה שקלים. השוהים במלונות טאבה, במרחק עד קילומטר מהגבול, פטורים מתשלום האגרה בצד המצרי ומקבלים החזר כספי על האגרה ששולמה בצד הישראלי, לאחר החזרה לישראל.

מה אסור להכניס לסיני?

סמים כולל קנאביס ברישיון, עלי גת, שמן קנאביס, תרופות מרשם נרקוטיות וממכרות, אמצעי לחימה כולל קליעי רובה ומחסניות ריקות, רחפנים, מכשירי GPS, מצלמות דרך, חומרים פורנוגרפיים, ציוד דיג, פריטי טבע מוגנים כמו עתיקות, אבנים מיוחדות, צדפים, אלמוגים וקונכיות. בחזרה לישראל לא ניתן לעבור עם כסף מזומן העולה על 10,000 לירות מצריות (כ- 2,000 שקלים).

תעריפי נסיעה במוניות בסיני

  • טאבה הייטס (15 דק' נסיעה) – מונית שירות: 40 לירות. מונית פרטית: 250 לירות.
  • ראס א-שטן והסביבה ( עד 45 דק' נסיעה) – מונית שירות: 70 לירות. מונית פרטית: 500 לירות.
  • נואיבה (שעה נסיעה) – מונית שירות: 100 לירות. מונית פרטית: 600 לירות.
  • דהב (שעתיים נסיעה) – מונית שירות: 150 לירות. מונית פרטית: 700 לירות.
  • שארם א-שייח' או סנטה קתרינה (3 וחצי שעות): מונית פרטית בלבד: 1,000 לירות.

טלפון בסיני

הקליטה הסלולרית והווי-פי בסיני מאוד מוגבלים, בעיקר באזורי החושות. קחו זאת בחשבון אם אתם מתכננים לעבוד למשל במהלך החופשה שלכם.

>> למדריך המורחב לסיני