משרד התיירות פירסם הודעה משותפת יחד עם חברת התעופה הסינית היינאן אירליינס (Hainan Airlines), aבו הם מודיעים על פתיחת קו שני של החברה בישראל מתל אביב לשנגחאי, בכפוף להסכם שיווק לפתיחת הקו שקידם משרד התיירות. במסגרת הסכמים אלו מעניק משרד התיירות סכומים של החל מ-250 אלף דולר בגין פתיחת קו מיעד חדש לישראל. עד כה כדי להגיע לשנגחאי היה צורך בטיסה שלרוב שילבה עצירת ביינים בהונג קונג או בייג'ינג.

מהלך זה הופך את היינאן איירליינס לחברת התעופה הראשונה שמפעילה טיסות סדירות ישירות בין שנגחאי לישראל. זאת, לאחר שהיינאן פתחה לפני כשנה קו ישיר לבייג'ינג ונכנסה לתחרות בחברת התעופה אל על, שהפעילה באופן בלעדי את הקו. היינאן הודיעה באחרונה גם על הרחבת התדירויות בקו לבייג'ינג, אותה היא מפעילה כ-5 פעמים בשבוע. במהלכים אלו הבעת אמון בפוטנציאל המסחרי של הקו ושל הקהל הישראלי.

הטיסות מוצעות למכירה באתר החברה החל ממחיר של 669 דולר לטיסות הלוך ושוב לתאריכים החל מ-12 בספטמבר, בתדירות של שלוש פעמים בשבוע. נסיעה במחלקת העסקים תוצע החל מ- 2,749 דולר לכרטיס הלוך ושוב. הטיסות יצאו מנתב"ג ב-13:55 שעון מקומי וינחתו בשנגחאי ב-5:30 למחרת. הטיסות יצאו משנגחאי בימים א', ג', ה' ב-1:25 לפנות בוקר וינחתו בנתב"ג ב-8:30 באותו יום.

שנגחאי (צילום: יחסי ציבור)
שנגחאי | צילום: יחסי ציבור

בחודש הקרוב צפויה החברה לערוך ימי מיון וגיוס לצוותי אוויר ישראלים בתל אביב כחלק מאמציה להמשיך ולהתאים את המוצר שלה לשוק הישראלי. לדברי לי ליאנג, מנכ"ל היינאן אירליינס, הטיסות לשנגחאי יפעילו במטוסי דרימליינר 787-900 חדישים, עם צוותים המורכבים גם מדיילים ישראלים עליהם. "זאת כחלק ממאמצנו להתאים את המוצר לשוק הישראלי". לדבריו, "אין לפתיחת קו נוסף פחות משנה וחצי לאחר פתיחת הקו המקורי מבייג'ינג תקדים בחברה. מדובר בהבעת אמון מצד מטה החברה בשוק הישראלי ובשיתוף הפעולה שלנו עם ממשלת ישראל".

בתיירות הנכנסת מסין נרשם מתחילת השנה גידול של 93% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, ובחמשת החודשים הראשונים של השנה ביקרו בארץ כ-52 אלף תיירים סינים, כך לפי נתוני הלמ"ס. לפי נתוני היינאן אירליינס, החברה הטיסה 76,649 נוסעים בקו תל אביב-בייג'ינג-תל אביב בשנה הראשונה לפעילותה. במשרד התיירות מקווים כי קו התעופה החדש יסיע לגידול בתיירות הנכנסת, ובהוזלת המחירים לנוסע הישראלי גם כן. כיום מחזיקה החברה צי של 177 מטוסים ומוחזקת על ידי קבוצת HNA – חברת אחזקות סינית.

מטוס של ויז אייר (צילום: Arpingstone, Wikipedia)
ויז אייר | צילום: Arpingstone, Wikipedia

גם WIZZ AIR מגדילה את נפח הפעילות

בשבוע שעבר הודיעה חברת התעופה וייזאייר על פתיחת קו חדש בציר תל אביב – טימישוארה. טימישויארה היא העיר השלישית בגודלה ברומניה והקו צפוי לפעול פעמיים בשבוע מנתב"ג. WIZZ מפעילה טיסות לעוד ארבעה יעדים ברומניה בהם גם בוקרשט, בנוסף ל-13 יעדים אחרים באירופה.

גם המהלך הזה לווה בהענקת תקציבי שיווק של משרד התיירות. שר התיירות יריב לוין בירך על הרחבת הפעילות התעופתית לישראל ואמר כי שיתוף הפעולה בין משרד התיירות לחברות התעופה עולה מדרגה כאשר החברות מביעות אמון ומרחיבות משמעותית את פעילותן בישראל. "ענף התיירות עובר בימים אלה מהפכה גדולה והרחבת פעילות וויזאייר היא ההוכחה לשיפור הניכר באטרקטיביות של ישראל כיעד תיירותי", מסר לוין.

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker. עוד באתר:
>> אל על מכינה את הקרקע לקראת הדרימליינר: צי מטוסים בהשקעה של כ-1.25 מיליארד דולר
>> כל הסיבות לסרב לרילוקיישן: "יש כסף בכל חור - אבל גם תרבות של להוציא עיניים"