mako
פרסומת

חופשה פרלמנטרית: איך מבלים הפוליטיקאים בקיץ?

מי מציג לילדיו בימים אלה את מגדל האייפל, מי שט בחסקה ומי מעדיף דווקא את שייט הקיאקים המסורתי? בזמן שמאות אלפי ישראלים עוזבים את הארץ לטיולים בחו"ל, ועוד מיליונים נוספים מטיילים בארץ גם השרים והח"כים שלנו ניצלו את החופשה כדי לבלות קצת זמן איכות עם המשפחה. ויש גם מי שוויתרו על טיול ובחרו בתעסוקה אחרת כמו קייטנה לנכדים או הופעה של אייל גולן

אלינור פוקס
פורסם:
אופיר אקוניס בחופשה משפחתית
צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי
הקישור הועתק

ברק אובמה ובתו מליה בחופשת הקיץ
זמן איכות על אופניים. אובמה עם בתו מליה בחופשת הקיץ | צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images

יותר ממחצית הישראלים יצאו לנפוש בחו"ל, או לפחות תיכננו לעשות זאת לפי סקר שנעשה בחודש יוני על ידי חברת "דיזינהאוז" בשיתוף מכון המחקר "מידע שיווקי סי.איי" עבור mako, אז העידו 65 אחוז מן הישראלים כי יש להם תוכניות כאלה לקיץ. עיקר הנוסעים לחו"ל הקיץ לפי הסקר הם זוגות - כ-42.9 אחוז מהנופשים, ואילו רק כ-15.1 אחוז מהנשאלים טענו כי הם ייסעו במסגרת של 4 נפשות.

מנתוני רשות שדות התעופה עולה כי הקיץ הנוכחי (חודשים יולי ואוגוסט עד היום) ניכרת עלייה של 6.6 אחוזים במספר היוצאים מהארץ עם כ-1.5 מיליון נוסעים מגבולות ישראל. מי שפקד את שדה התעופה יכול לפגוש בין אותם נוסעים גם כמה משרי הממשלה וחברי הכנסת.

הבית בו יתארח אובמה (מתוך עמוד האדריכלים SKL)
40,000-60,000 דולר לשמונה ימים. הייתם לוקחים? הווילה בה שהתה משפחת אובמה | צילום: העמוד הרשמי של SKL Architects

אז איך מבלים הפוליטיקאים שלנו בקיץ?

שר הרווחה מאיר כהן לצד אשתו בחופשה בירושלים
מבלים בירושלים. שר הרווחה מאיר כהן לצד אשתו במהלך החופשה | צילום: תומר ושחר צלמים
פרסומת
בתה ושתי נכדותיה הקטנות (3 ו-6) בבורגס בחופשה בת שבוע ימים
רגע לפני נסיעתה הקרבה לאתיופיה, לשם היא תגיע במסגרת תפקידה.

אך בעוד שרבים מהפוליטיקאים נופשים בחו"ל, שרים וחברי כנסת אחרים החליטו לטייל בארץ. שר התקשורת והשר להגנת העורף, גלעד ארדן, יצא בשבוע שעבר לטיול משפחתי בצפון הארץ והספיק כבר לחזור השבוע לעבודתו. הטיול כלל סיור במפעל שוקולד בעין זיוון, ביקור בקטיף פירות בגולן, שיט עם הילדים בכנרת ותצפית על קנגורו בגן גורו שבקיבוץ ניר דוד. "אחד המחירים שמשלם איש ציבור הוא שיש לו פחות זמן איכות עם משפחתו אבל השבוע מילאנו מצברים", כתב ארדן כשחזר מהטיול בעמוד הפייסבוק הרשמי שלו, "היה נעים וטוב לטייל ולפגוש גם המוני נופשים ישראליים בכל השמורות".

השר ארדן בחופשה עם הילדים
השר ארדן והילדים שטים על החסקה | צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי
הם לא הסתפקו בזה ולאחר שכבר נראו בעבר בהופעות של משינה ושל רמי פורטיס, החליטו להרחיב את המנעד המוסיקלי עם הופעה של אייל גולן בקיסריה.

שר הרווחה, מאיר כהן, לעומת זאת, בחר לבלות דווקא בבירה. בסביבתו מספרים כי את השבוע הראשון לפגרת הכנסת בילה השר במלון "כרמים" החדש שבהרי ירושלים עם רעייתו וזוג חברים, אך עוד באותו סופ"ש, נאלץ להתאשפז לצורך ניתוח בקע שעבר בבאר שבע. את יתר הימים ניצל למנוחה ולהתאוששות לקראת חזרתו לעבודה וזכה לביקורי חברים בביתו, ביקור הילדים והנכדה תמר.

פרסומת

אופיר אקוניס בחופשה משפחתית
אקוניס עם אשתו והילדים בשייט הקיאקים המסורתי בצפון | צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי

שרת הבריאות יעל גרמן, שקועה כולה במבצע הארצי לחיסון הילדים נגד נגיף הפוליו אבל מודה שדווקא הייתה שמחה לבלות את ימי הקיץ המהבילים בחופשה ביבשת אירופה הקרירה. "אשמח מאוד לבקר בשוויץ", היא אומרת, "נאלצתי כבר פעמיים לבטל חופשה שתכננתי לשם. מקווה שאצליח בקרוב להינות מסוף שבוע הררי בחברת הפרות השוויצריות ושאר מנעמי המקום".

אין תמונה
יו"ר סיעת מרצ, אילן גילאון, עם שניים מנכדיו ב"קייטנה" הביתית
פרסומת

שר הביטחון משה (בוגי) יעלון לא מרבה לנסוע מעבר לים או לצאת לנופשים ברחבי הארץ, אבל בהחלט שומר אמונים לקיבוץ בו התגורר ועדיין חבר - קיבוץ גרופית שבערבה. אחת לכמה שבועות הוא מגיע לסוף שבוע בדירה בביתו בקיבוץ למעין הפוגה. עם זאת, בלשכתו מקפידים לספר שבשבועות האחרונים לא יצא לשר הביטחון לפקוד את הקיבוץ וכי הפעם האחרונה שהגיע לביקור היה בערך בחודש יולי.

קיבוץ גרופית
שר הביטחון נהנה מהנוף בקיבוץ גרופית בערבה ומרבה לצלם | צילום: משה (בוגי) יעלון, צילום ביתי

השר יעלון הוא לא היחיד שביקר הקיץ ביישוב מגוריו הקודם. חבר הכנסת ממפלגת "יש עתיד" שמעון סלומון, יצא הקיץ לטיול שורשים מרגש באתיופיה, הפעם לא כילד יהודי קטן, אלא כחבר כנסת במדינת ישראל. "נסעתי לאתיופיה בשני כובעים", הוא אומר היום, "הכובע הציבורי, כיו"ר אגודת הידידות הפרלמנטרית ישראל-אתיופיה והכובע הפרטי. חזרתי למדינה ולכפר בו גדלתי, שם סבלתי כילד מהתנכלויות ופרעות רק בשל היותי יהודי. תחושת הגאווה והשליחות, לחזור למקום בו גדלתי, כנציגה של מדינת ישראל היווה עבורי סגירת מעגל שלא ניתן לתאר במילים".

פרסומת

אין תמונה
חבר הכנסת שמעון סלומון בטיול שורשים באתיופיה

אין תמונה
הח"כ סולומון משוחח עם ילדיים מקומיים