דוד אוחנה, צעיר בן 22, שטייל בקולומביה ביחד עם חבריו, נפטר אתמול לאחר שאכל גבינה במעדה מקומית. על פי החשד, דודו, שסבל מאלרגיה חריפה למוצרי חלב, קיבל בטעות מנה שהיתה מיועדת לחבר אחר. 

"הם אכלו ארוחת בוקר, חבר שלו הזמין חביתה עם גבינה והוא הזמין חביתה בלי חלב, והמנות התחלפו", סיפר אתמול ל-N12 קרוב משפחה. "במשך ימים הוא היה מאושפז בקולומביה במצב קריטי. ההורים שלו נסעו להיות לידו בבית החולים ולצערנו נקבע מותו. הוא היה ילד למופת, חבר של כולם ואהבנו אותו מאוד".

לאחר המקרה הגיעו לא מעט עדויות על הבעייתיות במסעדות המקומיות בקולומביה. מטיילים ישראלים מציינים שזה ידוע שיש לא מעט בעיות, לרוב הן מסתכמות במנות עם חזיר שמוגשות למרות בקשות להימנע מהן, ובמקרים חמורים גם מוגשים מאכלים לאנשים אלרגניים.

העיר בוגוטה שבקולומביה (צילום: getty images)
צילום: getty images

"זה משהו שהוא נפוץ פה, בעיקר בקטע של כשרות. לא מעט מטיילים שמבקשים שלא ישימו להם דברים לא כשרים על האוכל והם בכל זאת שמים", מספר אלון, ישראלי שמטייל בקולומביה. "מטיילים אחרים חטפו כאן סלמונלה בגלל איכות המזון. מטיילים מזמינים אבוקדו ואז שמים להם חזיר קצוץ בפנים. אחרי ביקשו מהם להוריד והם החזירו את האוכל אותו הדבר. 

"אין להם כאן את היציאה מהמסגרת. חשוב מאוד שמטיילים ישראלים יידעו את זה, גם לגבי כשרות וגם לגבי אלרגיות. צריך להיזהר מאוד לא לאכול במקומות לא מוכרים ולפעמים עדיף לאכול מקופסת שימורים. רק אם סומכים על המקום והוא מוכר, כמו מסעדות של ישראלים או בתי חב"ד".

בשנת 2018 התרחש מקרה דומה בהודו, בו צעירה ישראלית בת 25 מתה לאחר שפיתחה תגובה אלרגית למוצר שהכיל חלב בזמן שטיילה בדרמסאלה.