רק לפני כמה ימים, קבוצה של שישה ישראלים חצתה את מעבר הגבול לסיני, וביקשה לנסוע במונית לנואיבה. כשהגיעו לאחת המוניות שבמקום, הנהג תושב סיני, דרש מהם לטענתם סכום של 1,500 לירות, שהם כ-300 שקלים. זאת בזמן שבדרך כלל על נסיעה שכזו הסכום נע בין 600 ל-800 לירות. השישה סירבו לשלם את הסכום הגבוה, ולבסוף מצאו נהג שהסיע אותם תמורת 1,000 לירות.

"החלטנו לא להיות פראיירים ולהתמקח איתם. מאז הקורונה מחירי המוניות והחושות בסיני עלו בצורה דרמטית. הם רוצים לעשות עלינו סיבוב ולעקוץ אותנו", טוען אורי מטייל ותיק בסיני, "הם עוקצים הרבה מטיילים ישראלים שלרובם זו פעם ראשונה בסיני ולא מכירים את המחירים שצריך לשלם עבור מוניות, ארוחה במסעדה, חושות, כרטיסי סים או צלילות".

מטיילים שחזרו מסיני מדווחים כי בחופשה האחרונה הופתעו לגלות שמחירי כרטיסי הסים עלו במאות אחוזים, וכך גם מחירי השתייה ומוצרי המזון, ואיתם יחד גם החושות, שבאזורים מסוימים מחירן זינק מ-40-50 שקלים ללילה ל-120 שקלים ובמקומות מסוימים אף ל-200 שקלים.

חוף בסיני (צילום: getty images)
מחיר החושות זינק ומגיע ל-120 שקלים ומעלה | צילום: getty images

"הבעיה שאנחנו הישראלים הרגלנו את בעלי החושות שאנחנו פראיירים ומשלמים כל מחיר שהם רוצים מבלי להתווכח", טוען יזהר שחזר מחופשה בסיני, "זה לא עניין של 50 או 100 לירות, הם מנצלים את האהבה שלנו לסיני ועוקצים אותנו. אם נחרים את אלה שהעלו מחירים, אז הם יתקפלו ויורידו את מחירי החושות וארוחות הבוקר". 

במקרים רבים מדובר אמנם בהתנהלות בעייתית מכיוונם של המקומיים, אך לא פעם גם מדובר בחוסר ידע של התיירים הישראלים. כך למשל בעניין שערי החליפין, כאשר ישראלים רבים הנוסעים לסיני וברשותם דולרים, אינם מודעים לעובדה שבסיני הם יקבלו שער חליפין גבוה מזה שיקבלו בעת פריטת השטרות בישראל ללירה מצרית.

בסיני עבור כל דולר המטייל הישראלי יקבל 18.41 לירות מצריות, בעוד שבישראל הוא יקבל במקרה המיטבי 13 לירות. שי קמחי, מטייל ישראלי שנסע לחופשה בסיני, ביצע בדיקה ומצא שהפער יכול להגיע ל-1,000 לירות. לטענתו, כאשר הוא משך 500 דולר, שהם כ-1,630 שקל, בצד הישראלי הוא קיבל 8,150 לירות. בסיני עבור אותם הסכום הוא קיבל 9,100 לירות.

שארם א-שיח (צילום: Nataliabiruk, shutterstock)
גם מחירי המזון והאטרקציות עולים | צילום: Nataliabiruk, shutterstock

כדי להילחם בעוקצים ובהתייקרות המתרחשת לאחרונה בסיני, החליטו כמה מטיילים המשתייכים לקהילת "אוהבי סיני" בפייסבוק, להכין מחירון עבור עשרות אלפי הישראלים שיגיעו לחג הפסח."לקבוצה של אוהבי סיני יש כוח גדול מאוד. חברים בה 170 אלף איש ואנחנו יכולים לשנות את המצב ולהוריד את המחירים למה שהיה קודם" , ציין חבר בקבוצה. 

מחירים ממוצעים לנסיעה במונית מהגבול:

דהב: 900 לירות (180 ש"ח)

נואיבה: 150 לירות (30 ש"ח)

ביר סוואיר: 550 לירות (110 ש"ח)

ראס השטן: 800 לירות (160 ש"ח)

שארם: 2,000 לירות (350 ש"ח)

מדהב לשארם: 1,200 לירות (240 ש"ח)

*חשוב לשים לב כי המחירים יכולים להשתנות בהתאם למספר הנוסעים

מחירי לינה ממוצעים:

*חושה: 50-60 לירות כולל מזגן

חדר ממוזג: 80 לירות לזוג ללא ארוחת בוקר

חדר משודרג: 150 לירות עם ארוחת בוקר

 *ארוחת בוקר בתוספת מחיר של עד 20 לירות.

מחירי אטרקציות ממוצעים (לאדם):

*סנטה קטרינה: 800 לירות (160 ש"ח)

צלילה בדהב: 650 לירות (130 ש"ח)

צלילה בבלו הול: 650 לירות (130 ש"ח)

טיול טרקטרונים: 800 לירות (160 ש"ח)

 *המחיר כולל נסיעה במונית מהגבול וצלילה

מחירי ארוחות במסעדות:

75-150 לירות (15-30 ש"ח)

טיפים נוספים לנוסעים לסיני:

  • לסיני ניתן להגיע מהעיר אילת בעזרת שאטלים חינמיים. את הרכבים ניתן לחנות בחניון של שדה התעופה הישן בעיר.

  • בדקו היטב את התיקים לפני ההגעה למעבר הגבול, וודאו כי אין בהם קליעים, תחמושת מכל הסוגים וסמים. במידה ויימצאו פריטים אלו בתיקכם, הדבר עלול להסתיים במעצר, משפט וקנס של אלפי שקלים.

  • בעלי רכבים המעוניינים להיכנס עמם לסיני מחויבים להסיר את מצלמות הרכב. זוהי הוראה של המצרים, כאשר רכב שלא תוסר ממנו המצלמה לא יוכל להיכנס לסיני. 

  • שימו לב כי יש למלא את האגרות באתר ולשלם מראש באופן מקוון טרם ההגעה למעבר הגבול.

  • אין להגיע עם סאפ, או כל סוגי גלשנים אחרים.