mako
פרסומת

לא טסה במשך 17 שנה - והתמודדה עם הפחד בדרך מדהימה

דבי אדמסון, פנסיונרית בת 67 מסאות'המפטון, סבלה מפחד טיסה משתק. אחרי שנים של בכי והתחמקויות, היא מספרת שמכל הדברים בעולם - פלייליסט עם שירים של BTS עזר לה לעבור את ההמראה

אסף וקנין
פורסם:
מטוס של חברת התעופה דלתא
צילום: רויטרס
הקישור הועתק

דבי אדמסון, בת 67 מסאות'המפטון, מצאה דרך לא צפויה להתמודד עם פחד הטיסה שלה: פלייליסט של להקת הקיי-פופ BTS. אחרי 17 שנה שבהן סירבה לעלות על מטוס, היא מספרת שהאזנה לשירים של הלהקה הקוריאנית עזרה לה להירגע מספיק כדי לטוס שוב, כולל בטיסה לאורלנדו שבפלורידה בשנה שעברה.

אדמסון סובלת מאירופוביה, פחד עז מטיסה, שלפי הדיווח משפיע על בערך אחד מכל 10 אנשים. לדבריה, הפחד התחיל כשהייתה סטודנטית, בטיסה מבודפשט שתיארה כ"הטיסה הגרועה בעולם". "כשנחתנו, המטוס קפץ בצורה לא נכונה, היו ניצוצות מקצות הכנפיים והוא היטלטל", סיפרה. "מאותו רגע חשבתי שכל מטוס שאעלה עליו עומד להתרסק".

למרות הפחד, אדמסון הכריחה את עצמה לטוס עם בעלה ושלושת ילדיהם לשמונה חופשות בדיסנילנד פלורידה. היא סיפרה שהייתה מודיעה לדיילות על הפוביה שלה כבר בכניסה למטוס, אם לא הייתה כבר בוכה, ושבעלה היה יורד מטיסות עם כאבים בידיים מרוב שהחזיקה אותו. "אני לא יכולה להסביר את זה, פשוט אי אפשר לשלוט בזה", אמרה. "אפילו רמז הכי קטן למערבולת באוויר היה גורם לי לבכות שוב".

באחד המקרים, בשדה התעופה גטוויק, היא ניסתה להתחמק מטיסה משפחתית לאורלנדו בדרך די שקופה: נכנסה לסניף WHSmith והחביאה את כרטיס העלייה למטוס בתוך מגזין, על מדף שבו חשבה שאף אחד לא יחפש. "חזרתי בוכה ואמרתי: 'איבדתי את כרטיס העלייה למטוס, אני לא יכולה לטוס'", סיפרה. "הילדים שלי התחילו לבכות. חשבתי שיגידו שאני צריכה לחזור הביתה, אבל הם פשוט הדפיסו לי כרטיס חדש". לדבריה, אחרי זה בכתה "במשך לפחות שלוש שעות" ועלתה למטוס מיובשת מרוב בכי.

ב-2008 היא החליטה שהיא כבר לא מסוגלת לטוס, והפסיקה לעלות על מטוסים במשך 17 שנה. בהמשך למדה מחבר טייס איך מטוסים עובדים והצטרפה לקבוצת תמיכה בפייסבוק, עד שהחליטה להזמין טיסה לסנטוריני כדי לציין את יום הנישואים ה-40 שלה ב-2025.

פרסומת

לדבריה, אחרי שהבינה טוב יותר את הפוביה שלה, היא גילתה שהפלייליסט של BTS עוזר לה: "הכנתי פלייליסט מושלם - כל שיר שאני אוהבת, כדי שאדע שאמשיך להקשיב. עצמתי עיניים בהמראה וגם החזקתי חזק מאוד, וברגע שעשיתי את זה התחלתי לחשוב בצורה יותר הגיונית".

בטיסה חזרה מאורלנדו בשנה שעברה, כשהטייס הודיע על טיסה קופצנית, היא כבר הגיבה אחרת לגמרי: "המטוס עשה בום ואני פשוט צחקתי. לפני כן הייתי בוכה את הנשמה עם דיילות משני הצדדים שמנסות להרגיע אותי".

אדמסון אומרת שהיא לא מגדירה את עצמה כמי שנרפאה, אבל רוצה לספר על החוויה שלה כדי לעזור לאחרים עם אותה פוביה. "זה לא משהו שצריך להתבייש בו, לא יכולתי לשלוט בזה", אמרה. "אבל לא נתתי למוח שלי את החופש ללמוד על זה ולהיות קצת יותר הגיוני. אני מרגישה שהשתניתי. זה פותח אופק חדש לגמרי".