בלתי נתפס: לפני כשבועיים טסה בריטני אוסוול, צעירה בת 25, מצפון קרוליינה להוואי עם חברת אמריקן איירליינס, במטרה לחגוג עם בעלה הטרי את ירח הדבש שלהם. מסיבה שעדיין נבדקת, מצבה הבריאותי של אוסוול החל להידרדר במהלך הטיסה והיא מתה לפני שהספיקה לקבל טיפול רפואי הולם.

>> לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש

כעת, בעלה ומשפחתה מגישים תביעה נגד חברת התעופה בטענה שרופא שהיה על הטיסה בדק את אוסוול במהלכה והורה להנחית את המטוס כמה שיותר מהר מספר פעמים, מה שלא קרה מעולם, והוביל לטענתם לסוף הטרגי שיכול היה להמנע.

מקום לרגליים במטוס (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
השילוב של טיסה ארוכה ומקום צפוף יכול להיות קטלני | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

לפי כתבה התביעה, במהלך הטיסה אוסוול התעלפה מספר פעמים ואף הקיאה. בשלב מסויים היא נכנסה לתא השירותים, שם הדופק שלה הפסיק לעבוד באופן סופי והיא נפטרה. לבסוף, המטוס ביצע נחיתת חירום בפורט וורת' טקסס, שם היא נלקחה לבדיקה שקבעה שסיבת המוות שלה הייתה תסחיף ריאתי מסיבי.

בעיית התסחיף בטיסות הוא עניין מוכר בעולם התעופה. מדובר בתופעה שמתרחשת לרוב בטיסות ארוכות, בהן אנחנו לא זזים הרבה ויושבים במשך זמן רב במקום קטן. התנאים הללו יכולים לגרום לקרישי דם, לרוב ברגליים והדבר הופך למסוכן עוד יותר כאשר נוצר תסחיף - כאשר קרישי הדם מתחילים לנוע בגוף ולהגיע לאיזורים חיוניים כמו הריאות והמוח.

בטיסות ארוכות של מעל ארבע שעות, מומלץ ואף חובה לעמוד מדי שעה, להתהלך במטוס, למתוח איברים ולתת לדם "הזדמנות" לזרום בצורה סדירה. אחרי לא מעט מקרים שגבו את חייהם של נוסעים, ההמלצות הללו גם צורפו לסרטוני הבטיחות של חברות התעופה. 

לרוב, הסיכון שבתסחיף כזה גדל אצל אנשים מעל גיל 40, הסובלים מהשמנת יתר, או כאלה שעברו ניתוח בשלושת החודשים האחרונים. למרות כל אלה, כנראה שאוסוול לא הייתה באף אחת מקבוצות הסיכון הללו ובכל זאת לקתה בתסמין הקטלני. 

מטוס אמריקן איירליינס (צילום: American Airlines)
אמריקן איירליינס | צילום: American Airlines

"אנחנו לוקחים את בריאותם של הנוסעים שלנו ברצינות ובוחנים כעת את פרטי המקרה המצער", נמסר מדובר החברה.