mako
פרסומת

חשד לפשע שנאה: שיסה את כלבו בשני יהודים שהלכו ברחוב

בסרטון שפורסם ברשתות, ניתן לראות כיצד אדם עוצר באמצע הכביש ורץ לעבר שני אנשים תוך שהוא צועק לעברם "רצח עם". לאחר מכן הוא שלח את כלבו לתקוף אותם ואחד מהם נפצע קל בעקבות האירוע. במשטרה בודקים את החשד לפשע שנאה

אסף וקנין
פורסם:
תקף יהודים עם הכלב שלו
צילום: צילום מסך
הקישור הועתק

אירוע קשה שהתרחש השבוע ותועד בסנטה מוניקה, קליפורניה, מראה גבר שצועק ומאיים על זוג שהולך ברחוב, ולאחר מכן אף תוקף אותם עם כלבו. החשוד עומד כעת בפני אישומים של תקיפה באיומים פליליים.

על פי הדיווחים, האירוע התרחש בסביבות השעה 17:20 כשבהתחלה נראה שהחשוד נוסע באיטיות תוך כדי שהוא מנופף במחבט בייסבול וצועק על הזוג. "מידע ראשוני מצביע על כך שהחשוד עצר בפקק והחל לצעוק על שני אנשים שחצו את הרחוב", מסרה משטרת סנטה מוניקה.

לאחר מכן הוא יצא מהמכונית ורדף אחריהם תוך כדי שהוא צועק "רצח עם" ו"רוצחים". ההערכות הן שהזוג היווה מטרה מכיוון שהם יהודים.

כפי שניתן לראות, לאחר העימות הראשוני, החשוד חזר למכוניתו ואז חזר עם כלבו שנשך את הקורבן בירך, כך על פי המשטרה. לאחר מכן הוא חזר למכונית ביחד עם כלבו ונסע משם. הקורבן טופל במקום כשהוא פצוע קל.

המשטרה מסרה כי החשוד צעק על כמה אנשים באזור, ובשלב זה הם אינם יכולים לומר בוודאות האם האירוע נחשב לפשע שנאה. הכלב, לדבריהם, נלקח למקלט בעלי חיים מקומי.