mako
פרסומת

מאוריציוס: בידוד של 21 יום לתיירים בעקבות חשש מאבולה

הרשויות באי עדכנו את כללי הכניסה בעקבות התפרצות אבולה באזור. מי ששהו או עברו בקונגו, אוגנדה או דרום סודן ב-21 הימים האחרונים עלולים להיתקל בסירוב כניסה - או להישלח לבידוד מלא עם הנחיתה

אסף וקנין
פורסם:
מלון פרינס מאוריס
מאוריציוס | צילום: אריאלה אפללו
הקישור הועתק

מאוריציוס החמירה את כללי הכניסה למדינה בעקבות חשש מהתפרצות אבולה באזור, ולפי אזהרת המסע המעודכנת של משרד החוץ הבריטי, חלק מהנוסעים יחויבו בבידוד של 21 יום עם הנחיתה - ואחרים לא יורשו להיכנס בכלל. העדכון פורסם אחרי הודעה של משרד החוץ של מאוריציוס ב-15 ביוני.

על פי הכללים החדשים, אזרחים שאינם תושבי מאוריציוס וששהו, עברו או הגיעו מהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, אוגנדה או דרום סודן במהלך 21 הימים האחרונים לא יוכלו להיכנס למדינה, אלא אם הם עומדים בתנאים מסוימים. בין היתר מדובר במי שמחזיקים באישור עבודה תקף, אישור תושבות, ויזת עסקים או ויזת סטודנט.

אזרחי מאוריציוס וזרים שעומדים בתנאים ושהו באחת משלוש המדינות באותה תקופה כן יורשו להיכנס לאי, אבל יחויבו בבידוד חובה של 21 יום. הרשויות במאוריציוס הזהירו כי נוסעים עשויים לעבור גם בדיקות בריאות ותשאולים נוספים, בהתאם להיסטוריית הנסיעות שלהם. לפי הודעת נמל התעופה של מאוריציוס, ההגבלות בתוקף עד להודעה חדשה.

אבולה היא מחלה נגיפית נדירה וקשה שעלולה להיות קטלנית בלי טיפול מהיר. לפי ארגון הבריאות העולמי, התסמינים יכולים לכלול חום, כאבי ראש חזקים, כאבי שרירים, חולשה, עייפות ובמקרים מסוימים גם דימומים פנימיים וחיצוניים. הנגיף עובר במגע ישיר עם נוזלי גוף של אדם שנדבק או עם חומרים מזוהמים, ולא באוויר כמו נגיפים נשימתיים נפוצים.

מאוריציוס עדיין פתוחה לרוב המבקרים הבינלאומיים, וההגבלות החדשות מתמקדות במי ששהו לאחרונה בשלוש המדינות שצוינו. משרד החוץ הבריטי ממליץ לנוסעים לבדוק את דרישות הכניסה העדכניות מול חברת התעופה ולעקוב אחרי הנחיות רשמיות, כי הכללים יכולים להשתנות בהתראה קצרה.