mako
פרסומת

התיירת הישראלית שעלתה לכותרות בעקבות ריאיון בהודו: "לא קלטתי את גודל הדבר"

לידן, סטודנטית תושבת חולון, התראיינה במהלך הטיול שלה בהודו לאתר חדשות מקומי ודיברה על המלחמה בעזה והסכנות של האיסלאם הרדיקלי ("זו סכנה לכולנו, הם רוצים להשתלט על העולם. הילדים בעזה יהפכו להיות טרוריסטים"). כשחזרה לארץ, היא גילתה שהשיחה הפכה לוויראלית, והיא קיבלה תגובות תמיכה רבות לצד תגובות זועמות

אסף וקנין
פורסם:
הריאיון של הצעירה הישראלית בהודו עורר סערה
הקישור הועתק

לידן כהן, סטודנטית בת 25 שמתגוררת בחולון, טסה לפני כחודש להודו, לטיול התרעננות לפי תחילתה של שנה ב'. "הגעתי יחד עם חברים לכפר בשם פולגה, הוא נמצא בעמק פרוואטי השוכן צמוד ליער קסום שבכל יום יושבים בו ישראלים רבים לשמוע מוזיקה, לשחק, וגם סתם לנשום את הטבע", היא מספרת בשיחה עם mako.

במהלך הישיבה במקום, לידן הבחינה בשלושה בחורים מקומיים שמדברים עם קבוצה של ישראלים, כאשר אחד מהמקומיים החזיק במצלמה. "הבחור שראיין הגיע למקום הישיבה שלנו וסיפר לנו שהוא בלוגר ועוסק בתוכן ושהוא רוצה לעשות פרק על הישראלים בכפר פולגה. מיד הסכמתי להצעה להתראיין מתוך מחשבה של 'מי כבר יראה את זה?' ושזו חוויה, והתחלנו של ריאיון של כ-20 דקות".

בריאיון, שפורסם באתר חדשות מקומי, הישראלית סיפרה על התחושות בארץ במהלך המלחמה ורגעי האימה במתקפת הפתע הרצחנית של חמאס בשבעה באוקטובר. "האיסלאם הרדיקלי מאמין שיהיו ימים 'טובים' שבהם כל העולם יהיה מוסלמי, כולם. זו סכנה עבור כולנו", אמרה לידן בפתיחת הריאיון. "ארץ ישראל זו אדמתי, בצד השני גדלים על שנאת יהודים, זו הדרך שמחנכים אותם מגיל צעיר. הילדים בעזה עכשיו לומדים וקוראים ספרים על שנאה ורצח של יהודים, הם יהיו בעתיד טרוריסטים".

דבריה של הצעירה זכו לתמיכה של גולשים רבים, ומצד שני היו כאלה שתקפו את עמדתה. "לא האמנתי שזה יתפרסם ויופץ ברמה כזו. חבר העיר אותי משינה וסיפר לי שזה הפך לוויראלי. בהתחלה לא הבנתי על מה הוא מדבר, עד שנכנסתי לרשת והבנתי את גודל הדבר. עם כל האנטישמיות שגדלה בעולם, כך או כך ישנאו אותי כי אני מישראל ואני יהודייה, אז לא טרחתי להסתכל על התגובות העולמיות. בצד הישראלי תמיד יהיו דעות מימין ומשמאל, בעד ונגד. אני יודעת שבאתי לדבר על המדינה שלי שאני אוהבת ומעריצה. הייתי לוחמת בצבא והמדינה שלנו בראש מעייני, אני כל כך גאה להיות ישראלית. לא משנה באיזו מדינה הייתי, ואיזה עמים ותרבויות חדשות הכרתי, אין מיוחד כמו העם היהודי".

לידן מספרת כי לרגע לא חששה להציג את דעותיה ולהזדהות בתור ישראלית, בכל מקום בעולם. "אנחנו לא צריכים לפחד, לא מהיותנו יהודים ולא מהיותנו ישראלים. יש לי טבעת שהכנתי שהיא די מסיבית, בצורת ארץ ישראל. כמובן שלא צריך לקפוץ לתוך שדה מוקשים כדי להראות שאנחנו גיבורים, אבל גם לא להתבייש ולהראות פחד. חשוב להגיד מאיפה אנחנו. גם אם ינסו לריב איתי, אז אוקיי, יש לי תשובות לכל דבר ועובדות היסטוריות לכל מי שרוצה להתווכח עם ההיסטוריה. יצא לי כבר להיכנס לשיחות עם פרו-פלסטינים במהלך טיולים בעולם, ותמיד הבאתי איתי קלף מנצח עובדתי שאי אפשר להתעלם ממנו וממני. דבר ראשון, אני דואגת לתת כבוד, מה שתמיד תופס בהפתעה את אלו שמגדירים אותנו כ'אנשים רעים', ואז כשמדברים ופותחים את הנושא והעובדות הם מתמודדים עם האמת בפנים".