האזהרה בהונגריה - בזמן שהמדינה עמוסה בתיירים ישראלים
מחאה פרו-פלסטינית שתוכננה להתקיים סמוך לפסטיבל יהודי פופולרי בבודפשט הוסטה ממסלולה בעקבות ביקורת וזעם מצד הקהילה היהודית והתערבות של הרשויות ההונגריות. בקהילה טענו כי קיום המחאה דווקא בכניסה לאירוע יהודי עלול להפוך לפרובוקציה נגד ישראלים ויהודים: "חציית קו אדום מסוכן"

בימים אלה מתקיימים בבירת הונגריה "פסטיבל הטשולנט" ו"שבוע בתי הכנסת", שמושכים מדי שנה אלפי יהודים ולא-יהודים. פסטיבל הטשולנט, שנערך השנה בפעם העשירית, כולל בין היתר דוכני אוכל כשר ואירועים שנועדו לחשוף את הציבור המקומי לתרבות ולמסורת היהודית. לקראת פתיחת הפסטיבל הכריז ראפר ופעיל מקומי בשם גרגלי קומארומי, המוכר בשם G Ras, על מחאה פרו-פלסטינית תחת הכותרת "יחד למען הצדק - מפלסטין ועד בודפשט". על פי התכנון המקורי, המחאה הייתה אמורה לעבור סמוך לכניסה לפסטיבל.
התוכנית שפורסמה עוררה ביקורת חריפה בקרב גורמים בקהילה היהודית בהונגריה, שטענו כי לא מדובר רק במחאה נגד ישראל, אלא בבחירה מכוונת להביא אותה אל המקום שבו מתקיים אחד האירועים היהודיים הציבוריים הגדולים בעיר.
הרב הראשי של איגוד קהילות שומרי תורה בהונגריה, הרב שלמה כובש, אמר כי "כאשר מחאה אנטי-ישראלית מגיעה במכוון אל מרחב פיזי של אירוע יהודי מקומי, נחצה קו אדום מסוכן". לדבריו, קיים חשש מטשטוש הגבול שבין מחאה פוליטית נגד ישראל לבין הפניית העימות כלפי יהודים מקומיים.
המתיחות סביב המחאה הגיעה לאחר שבשבוע שעבר נערכה בבודפשט הפגנה נוספת למען שחרורו של חוסאם אבו ספייה, מנהל בית חולים בצפון רצועת עזה שמוחזק בידי ישראל. מארגני המחאה הציגו אותו כאיש רפואה, בעוד שגרירת ישראל בהונגריה, מאיה קדוש, הבהירה כי הוא שימש בתפקיד בכיר בחמאס. גם ראש עיריית בודפשט, גרגיי קראצ’ון, מתח ביקורת על המחאה ועל הצגתו כדמות הראויה לסולידריות ציבורית.
בעקבות הסערה סביב המחאה שתוכננה במהלך הפסטיבל, הוחלט לשנות את מסלולה כך שלא תעבור בכניסה לאירוע היהודי. באיגוד הקהילות בירכו על ההחלטה.
"התשובה לאירועים הללו אינה להסתיר את החיים היהודיים או לסגת מן המרחב הציבורי, אלא בדיוק להפך", אמר הרב כובש. "ליהודים יש זכות מלאה לקיים את תרבותם, דתם וחיי הקהילה שלהם בגלוי ובביטחון".
במקביל לפסטיבל מתקיים בבודפשט "שבוע בתי הכנסת", שבמסגרתו בתי כנסת ברובע היהודי פותחים את שעריהם לקהל הרחב. במהלך האירועים צפויים להיחנך גם שני בתי כנסת חדשים בעיר, בהם בית כנסת המיועד לצעירים ושחלק מתפקידי הניהול בו יינתנו לבני נוער.
