"הסכנה לפיגועים גדלה": המדריך האנטי-ישראלי שמסעיר את גרמניה ומתדלק את האנטישמיות
מסמך מודלף שפרסם ארגון הסטודנטים השמאלני Die Linke.SDS מעורר סערה בגרמניה, לאחר שהתברר כי הוא כולל הוראות להפצת תעמולה אנטי-ישראלית וטענות התואמות לנרטיב של חמאס. הרשויות מזהירות מפני הסלמה אפשרית סביב התאריך 7 באוקטובר, ומצביעות על חדירה של אידאולוגיות קיצוניות לקמפוסים אקדמיים ברחבי המדינה, שעלולות להפוך לפעולות נגד יהודים ומוסדות ישראליים


אוניברסיטאות גרמניות עומדות לפני בדיקה מחודשת בעקבות גילויים שלפיהם ארגון סטודנטים שמאלני בולט המזוהה עם מפלגת השמאל (Die Linke) הפיץ "חבילת חומרים" מפורטת שנועדה להקל על מחאות אנטי-ישראליות ברחבי המדינה. המסמך, שנמחק מאז, מספק הוראות לארגון הפגנות, הפצת רטוריקה מתסיסה והגברת נרטיבים המשקפים את התעמולה של ארגון הטרור חמאס.
עיתוי הגילוי מדאיג מאוד את הרשויות, עם התקרבות יום השנה למתקפת הטרור של חמאס על ישראל ב-7 באוקטובר. ראש המודיעין הפנימי של גרמניה, תומאס הלדנוואנג, פרסם אזהרה חריפה: יום השנה עלול לשמש "אירוע טריגר" לאי-שקט, ולגיוס קיצונים הן מהשמאל הקיצוני והן מהימין הקיצוני, וכן מקבוצות איסלאמיסטיות.

תוכנית אב לשנאה
המסמך שהודלף, שפורסם על ידי Die Linke.SDS, התאחדות הסטודנטים הסוציאליסטית-דמוקרטית, מתואר בידי משקיפים כ"מדריך להסתה אנטישמית". הוא מתאר אסטרטגיית "מיני-קמפיין", המעודדת הפגנות שבועיות לאורך אוגוסט וספטמבר, שיגיעו לשיאן במחאות ארציות בפרנקפורט ובברלין. התכנים העיקריים של החבילה כוללים:
- נאומים לדוגמה התוקפים את ישראל ומאשימים את גרמניה במעורבות ב"רצח עם".
- עצות לגיוס חברים חדשים וארגון הקרנות של סרטים אנטי-ישראליים.
- רשימה של דוברים אוהדים ומומחים לכאורה.
- מדריכים להקמת קבוצות סטודנטים של "סולידריות פלסטינית" בערים גרמניות.

מה שנעדר באופן בולט הוא כל אזכור של 1,205 אזרחים ישראלים שנרצחו על ידי חמאס ב-7 באוקטובר, או 251 החטופים. במקום זאת, החומר מהדהד נקודות וטענות של חמאס, ומתאר את האירועים בעזה כ"רצח עם" ומאשים את ממשלת גרמניה בכך שהיא מאפשרת זאת באמצעות סיוע צבאי לישראל.
"חוברת זו אינה אלא מדריך הוראות לקרבות רחוב, להסתה לשנאה", אמרה הפוליטיקאית גיטה קונמן ממפלגת CDU, קול מוביל בסיעת הפרלמנט הגרמנית-ישראלית. "ה-SDS הופכת את עצמה לשותף של תעמולת חמאס. יש לעצור את האנטישמיות המאורגנת הזו".
התגובה של הרשויות לפרסום הייתה מהירה, וזמן קצר לאחר פניות התקשורת, המסמך נמחק לגישה ציבורית, אך הנזק כבר נגרם. מבקרים טוענים כי לא מדובר במקרה בודד, אלא חלק משינוי אידיאולוגי עמוק יותר המתרחש בקמפוסים הגרמניים.
האוניברסיטאות על הכוונת
פליקס קליין, הנציב הפדרלי של גרמניה להגנה על יהודים ולוחמה באנטישמיות, קרא לפעולה מיידית מצד המוסדות האקדמיים. "כעת גם תפקידם של נציבי האוניברסיטאות לענייני אנטישמיות לנקוט צעדים יעילים", אמר קליין, בהתייחסו להחלטת הבונדסטאג משנת 2019 נגד תנועת ה-BDS, האוסרת על מוסדות ציבור לתמוך בקבוצות המפקפקות בזכות קיומה של ישראל.

למרות מסגרת חקיקה זו, האכיפה נותרה לא עקבית, במיוחד במסגרות אקדמיות שבהן קבוצות שמאל קיצוני מינפו את הפוליטיקה בקמפוסים כדי לקדם אידיאולוגיות אנטי-ישראליות במסווה של סולידריות עם הפלסטינים.
Die Linke.SDS פעילה כיום ביותר מ-50 אוניברסיטאות ברחבי גרמניה. משימתה המוצהרת היא ליצצר "פוליטיזציה" של סטודנטים על ידי הטמעת ערכים שמאלניים בהשכלה הגבוהה, משימה שכעת, ככל הנראה, כוללת קידום נרטיבים המזוהים עם ארגוני טרור.
על רקע זה, המשרד הפדרלי להגנת החוקה (BfV) מזהיר מפני סכנה גוברת במדינה. כאמור, ראש המשרד הלדנוואנג, מזהיר כי התכנסותם של קיצונים אסלאמיסטים, רדיקלים פרו-פלסטינים ותומכים שמאלניים קיצוניים סביב יום השנה ל-7 באוקטובר מהווה איום חמור על הסדר הציבורי והבטיחות. הלדנוואנג הדגיש כי קבוצות אסלאמיסטים כמו דאעש מנצלות את הסכסוך בעזה כדי להסית לפיגועים במדינות המערב. "המשבר הנוכחי במזרח התיכון החיה את התעמולה הג'יהאדיסטית. קיים סיכון משמעותי לאמונציאליזציה ולרדיקליזציה, במיוחד בקרב צעירים מוסלמים במערב".
לכך מצטרף דובר איגוד משטרת ברלין, בנימין ג'דרו, תוך שהוא מצביע על "מעשי אלימות מוגזמים" קודמים של מפגינים פרו-פלסטינים: "אנו מביטים בימים הקרובים בדאגה רבה", אמר . "הסכנה הפוטנציאלית של פיגועי טרור נגד יחידים ומוסדות יהודים וישראלים גדלה משמעותית".

מערכת האזהרות וההמלצות מטעם המטה לביטחון לאומי (מל"ל) בנוגע לנסיעות לגרמניה, מעידה על ההחמרה במצב הביטחוני, ומנפקת אזהרות חמורות לתיירים ישראלים בגרמניה. הדרכים בהן מתבטאים מעשי האיבה כלפי ישראלים ויהודים הן בעיקר הטרדות מילוליות, איומים, ונדליזם ועד לתקיפות פיזיות ואף סכנה לקידום פיגועי טרור. על רקע הדברים, המל"ל קורא לכל הישראלים הנמצאים בגרמניה או מתכננים לבקר בה לנקוט בערנות וזהירות יתר.
מומלץ למבקרים להימנע ממקומות בהם מתקיימות הפגנות או התכנסויות המוניות ולהישמע להוראות המקומיות, להימנע מוויכוחים פרובוקטיביים עם גורמים עוינים, ולהסתיר סממנים ישראלים או יהודים באופן גלוי, לרבות: סמלי דת, חולצות עם כיתובים בעברית, צבעי דגל ישראל, וסמלים המזוהים עם ישראל. כמו כן, במידה וקיים חשש, יש להימנע מהגעה למקומות הומי אדם, בתי כנסת או קהילות יהודיות. במקרה של אירוע חריג או מצב חירום, המל"ל קורא להשתמש במספרים הבאים:
- מוקד חירום משטרה: 110
- מוקד חירום רפואי וכיבוי אש: 112
- מרכז המצב של משרד החוץ: 02-530-3155
- מוקד אזהרות המסע של המל"ל: 02-666-7444