mako
פרסומת

מבוכת ענק ל"אייר קנדה": הכלב נעלם לנוסעת? "לא ביג דיל"

חברת התעופה "אייר קנדה", תחת משבר יחסי ציבור. לאחר שאיבדה כלב של אחת הנוסעות בנמל התעופה בסן פרנסיסקו, מייל פנימי של איש יחסי הציבור של החברה הגיע לכתבת CBS. "זה לא ביג דיל, בזה מתעסקת התקשורת?", הוא לגלג – ולאחר שיצר סערה התנצל

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם:
מטוס של אייר קנדה, ארכיון
צילום: רוייטרס, חדשות
הקישור הועתק
אין תמונה
לארי, הכלב שנעלם בנמל התעופה

חברת התעופה "אייר קנדה" איבדה כלב לאחד הנוסעים, אך לאחר מכן, במקום להתנצל הם שלחו בטעות אימייל על המקרה לכתבת של CBS בו נכתב כי לא מדובר ב"ביג דיל" (לא עניין גדול), מה שהביא לגל ביקורת.

חברת התעופה פועלת כדי להדוף את המשבר על הכלב שנעלם, שכבר יצא משליטה לאחר שמנהל התקשורת הארגונית בחברה פיטר פיצפטריק שלח אימייל שהיה אמור להיות פנימי, לתיבת הדואר האלקטרוני של מריה מדינה, כתבת CBS בסקרמנטו.

כששמעה שהכלב נמלט, שיגרה הכתבת שאלות באמצעות הדואר האלקטרוני למנהל יחסי הציבור של החברה, ובו שאלות על המקרה החמור. "אני חושב שאני פשוט אתעלם, זה חדשות מקומית. עושים סיפור על כלב שאבד", כתב מנהל יחסי הציבור באימייל פנימי שהגיע אליה בטעות. "הממשלה שלהם נסגרת וכך התקשורת בארה"ב מבלה את הזמן שלה".

מטוס של אייר קנדה, ארכיון
משבר תקשורתי. "אייר קנדה" | צילום: רוייטרס, חדשות

הכלב, כלב ציד בן שנתיים בשם לארי, נעלם בנמל התעופה בסן פרנסיסקו לאחר שעובד של "אייר קנדה", שחרר אותו מהכלוב. החיפושים אחריו עדיין נמשכים.

פרסומת

בעקבות המבוכה שנוצרה בחברה, אמר פיצפטריק לעיתון "טורונטו סטאר" כי הוא מניח שהוא הפך לדוגמה הטובה ביותר מדוע יש להיות זהיר בעת שליחת דואר אלקטרוני. הוא הדגיש כי המקרה גורם ל"מצג שווא" שלפיו כביכול לחברה לא אכפת מהיעלמות הכלב - אך לא כך הדבר לטענתו.