כדאי לשים לב: חברת התעופה מבטלת מעל 30 אלף טיסות לקיץ
אחרי תקלה טכנית שביטלה אלפי טיסות ביום רביעי ושביתה כללית בנמלי התעופה בגרמניה ביום שישי, ברויטרס מדווחים שלופטהנזה צפויה לבטל כ-34 אלף טיסות שמופיעות בלוח הקיץ שלה. "לא ניתן עדיין לקבוע את כמות הנזק המדויקת היות ובכל יום ניתן להוסיף עוד ביטולים ושינויים", אומר גורם בחברה


ימים לא פשוטים עוברים על אחת מחברות התעופה הגדולות והמוערכות בעולם - לופטהנזה הגרמנית, שבבעלותה גם חברות התעופה אוסטריאן איירליינס, בריסל איירליינס וסוויס אייר.
זה התחיל ביום רביעי האחרון (15.2) עם בעיות טכניות שגרמו לקריסת המחשבים ששיתקו את התנועה האווירית של חברת התעופה וגרמו לאלפי ביטולי טיסות מסביב לעולם, כולל מישראל. זה המשיך ביום שישי (17.2) עם שביתה כללית של עובדים ב-7 נמלי תעופה שונים ברחבי גרמניה, מה שהוביל לביטול של כ-1,300 טיסות, גם הפעם זה כלל טיסות מישראל ואליה.
נכון לעכשיו, נראה שכל התקלות הנקודתיות נגמרו וטיסות החברה חזרו לסדרן. יחד עם זאת, על פי דיווחים ברויטרס, הבעיות של חברת התעופה הגרמנית רחוקות מלהסתיים. בתוך כך, שבועון העסקים הגרמני WirtschaftsWoche פירסם כי החברה מתכננת לבטל או לשנות 34,000 טיסות שכבר מופיעות בלוח הקיץ. חברות התעופה יורוווינגס וסוויס אייר, עלולות להיות אלה שיספגו את השינויים המשמעותיים ביותר.