mako
פרסומת

ההצפות בדרום תאילנד מחמירות: לפחות 3 הרוגים ומאות אלפים פונו מבתיהם

מזג האוויר הקטלני שפוקד את דרום תאילנד לא פוסח על היעדים התיירותיים הפופולריים ביותר במדינה – קוסמוי וקופנגן. הצפות קשות, סופות רעמים עזות ומפולות בוץ פגעו במאות אלפי תושבים ומבקרים, עם לפחות שלושה הרוגים ומספר נעדרים. כוחות חילוץ וצבא מסייעים, כשאנשים באזור נקראים להתעדכן דרך השירות המטאורולוגי

דניאל ארזי
mako חופש
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

בעוד שגשם זלעפות ממשיך להכות את העיר סוראט תאני (Surat Thani), ההצפות בדרום תאילנד מחמירות ומתרחבות לכדי 12 מחוזות, כולל קו סמוי וקו פנגן, שהוכרזו כאזור אסון. הרשויות מדווחות על לפחות 3 אנשים שמתו בשיטפונות, בהם גם שניים שנקברו תחת מפולת בוץ ומוגדרים כנעדרים.

המחלקה המטאורולוגית בתאילנד פרסמה את האזהרות האחרונות למחוזות וכתבה כי קיים צפי ל"גשם חזק עד כבד מאוד", רוחות חזקות וגלים בגובה 2-3 מטרים במפרץ תאילנד, סופות רעמים, וימאים נקראו להימנע מהפלגות. אנשים בצפון תאילנד מתבקשים למצוא מחסה חם בעקבות מזג האוויר הקר יותר ולהיזהר מסכנת שריפות שעלולה להתרחש עקב מזג האוויר היבש והרוחות החזקות.

פרסומת

אנשים באזור דרום תאילנד מתבקשים להיזהר מסכנות של גשם כבד עד כבד מאוד וגשם מצטבר, שעלולים לגרום לשיטפונות ביערות, במיוחד באזורים על גבעות ליד נתיבי מים ושפלה. כוחות של הצבא התאילנדי נשלחו כדי לתמוך בכוחות החילוץ וההצלה ולסייע לאנשים באזור על ידי פינויים למקלטים ולאזורים בטוחים. עד כה פונו מעל 20 אלף מבתיהם, ומאמצי איתור וחילוץ נמשכים.

פרסומת

כוחות הצלה וחיילים נאבקים כעת למצוא שני פועלי בניין ממיאנמר שעדיין נעדרים לאחר שמפולת אדמה קברה את מקום המחסה שלהם באי התיירותי קוסמוי. ממרכז ההצלה של האי מסר כי שמונה עובדים ישנו במחנה כששמעו רעש חזק והתעוררו וגילו שאחד מבתי המחסה נקבר מתחת לבוץ. שני הנעדרים נקברו חלקית וצעקו לעזרה, אך העובדים שניסו לחלץ אותם נאלצו להימלט מהמקום כאשר מפולת נוספת סחפה את השניים.

פרסומת
עד כה בעונה הנוכחית הצפות פקדו 11 מחוזות בדרום, והובילו למותם של 35 אנשים בסך הכל והשפיעו על 737 אלף משקי בית. מטיילים שנמצאים כעת באזורים האלה של תאילנד שנפגעו ממזג האוויר הסוער מתבקשים לעקוב אחר הודעות המחלקה המטאורולוגית ולעקוב אחר המידע באתר המחלקה המטאורולוגית או להתקשר לטלפונים 0-2399-4012-13 ו-1182 שפועלים 24 שעות ביממה.