תופעת תיירות היתר מתפשטת לעוד יעדים בעולם, וגורמת לרשויות ולמקומיים להילחם בפגיעה שנגרמת לשגרת החיים במקום. כל מדינה בוחרת בדרך אחרת: באמסטרדם החלו לסנן תיירים על פי שאלון שבודק מה המטרת הביקור, ביוון החלו לעלות מיסים לתיירים שמגיעים ובספרד המלחמה הפכה למכוערת ואף אלימה, תוך הבהרה לתיירים שהם לא רצויים.

> 24 יעדים מומלצים בשנת 2024

> אלה היעדים שסובלים מתיירות יתר

כעת מדינה נוספת נכנסת למלחמה נגד מספר התיירים הבלתי נשלט - יפן. בארץ השמש העולה סובלים כבר לא מעט שנים ממספר תיירים גבוה, שמפריע לתרבות המקומית ולשגרת החיים של המקומיים. גם בארץ התאהבו במדינה, בעיקר מאז שאל על פתחה קו טיסות ישיר, וחשוב להכיר מספר הגבלות שצפויות להיכנס בזמן הקרוב. 

> המדריך המלא למטייל ביפן

ביפן, כמו ביפן, עושים הכל בצורה אלגנטית ומחושבת, וגם ההגבלות החדשות שצפויות להיכנס למדינה הן במקומות ספציפיים וחלקם יהיו באחריות של הממשל לשפר. כך למשל, במדינה בודקים איך ניתן לשפר את מערך התחבורה למקומות פופולריים כדי להקל על עומס התיירים. בנוסף, בקיוטו בודקים איך ניתן לשפר את האוטובוסים שעוברים ליד האתרים בעיר, על מנת שהתיירים לא יצטרכו לרדת אליהם פיזית וכך העומס יצטמצם.

המקום הזה לא דומה לאף יעד שטיילתם בו  (צילום: jannoon028, shutterstock)
תיירים בקיוטו. אזור עם רגישות רבה | צילום: jannoon028, shutterstock

יחד עם זאת, יש כמה חוקים חדשים שיגבילו תיירים: תיאסר הכניסה לרחובות פרטיים בשכונת גיון המפורסמת בקיוטו. מדובר באזור שבו יש הרבה גיישות ולא מעט תיירים הואשמו בהטרדה שלהן, תוך צילום לא באישור ובקשות לא הולמות. בנוסף, תיבחן הגבלה של כמות התיירים שיכולים לעלות בכל יום להר פוג'י, בעקבות תלונות על צפיפות ולכלוך. בממשלה המקומית גם בודקים את האופצייה לגבות מהתיירים סכומי כניסה גבוהים יותר למקדשים.

נכון לעכשיו, לא נראות הגבלות שונות על אתרי התיירות המפורסמים בטוקיו, בירת המדינה הפופולרית. יחד עם זאת, אם יראו שההגבלות השונות ביעדים האחרים עובדות, ייתכן מאוד שגם בעיר העמוסה נתחיל לראות שליטה הדוקה יותר על מספרי המבקרים ואף עליה במחירים של המקומות המוכרים.