שריפות ענק בקפריסין: שני הרוגים ועשרות בתים נהרסו ביעד בו יש המוני ישראלים כעת
שריפת ענק מדרום לרכס הרי הטרואודוס בקפריסין גבתה את חייהם של שני בני אדם, כילתה יותר מ-100 קמ"ר של שטח יער וכפרים, החריבה עשרות בתים והובילה לפינוי מיידי של 14 יישובים. כעת הרשויות נאלצות להתמודד עם ביקורת ציבורית גוברת על אופן ניהול האירוע שהוביל לאחד האסונות הגדולים שהתרחשו באי בשנים האחרונות


שריפת ענק שפקדה את המדרונות הדרומיים של רכס הרי הטרואודוס בקפריסין גרמה למותם של שני בני אדם, להרס עשרות בתים ואילצה את פינויים של לפחות 14 כפרים, באחד ממצבי החירום ההרסניים ביותר איתם התמודד האי בשנים האחרונות.
הרשויות אישרו היום כי המשטרה גילתה שתי גופות שטרם זוהו בתוך מכונית שרופה לאורך כביש מונגרי-אלאסה, נתיב מפתח המחבר מספר כפרים על צלע הגבעה שנקלעו למסלול השריפה. יותר מ-100 קמ"ר של יער ושטח כפרי במחוז לימסול נשר, והלהבות גלשו במורדות הגבעות המיוערות, כילו בתים ואיימו על הקהילות באזור. הכפר לופו נפגע קשה במיוחד, שם לפחות 20 בתים נהרסו, וקבוצת מפונים נאלצה לחזור כאשר ליווי המשטרה שלהם נחסם על ידי להבות ענק שהתקדמו במהירות.
צוותי כיבוי ממשיכים להילחם בהתלקחויות למרות שאין חזיתות אש פעילות נכון לעכשיו. עד 14 מטוסי כיבוי, כולל מסוקים מירדן ומטוסים מספרד, נפרסו לצד כוחות החילוץ המקומיים. מסוק צ'ינוק בריטי של חיל האוויר המלכותי המוצב באי הצטרף גם הוא לפעילות.
בעוד שהמאמצים להשתלט על השריפה נמשכים מסביב לשעון, הממשלה מתמודדת עם ביקורת גוברת על טיפולה באסון. תושבים מהכפרים שנפגעו, כולל לופו וסוני, אומרים שהתגובה הייתה כאוטית ומתואמת בצורה גרועה. חלקם דיווחו שנתקעו או פונו מאוחר מדי ככל שתנאי האש החמירו. "זה היה אסון, ונשארנו לבד", אומר תושב לתקשורת המקומית, כשאחרים קראו לחקירה, ואמרו שהגיע הזמן לתת דין וחשבון.
שר המשפטים מריוס הרציוטיס הגן על פעולות הממשלה בראיון ברדיו הממלכתי, והתעקש שהרשויות ערכו מבצע בקנה מידה גדול בתנאים קיצוניים: "זה לא הזמן להטיל אשמה", אמר, והוסיף כי הוא תיאם את המאמצים בשטח מאז אחר הצהריים של יום רביעי. עם זאת, מקומיים רבים אמרו שדבריו לא הציעו נחמה רבה. "אנחנו לא מפנים אצבע מאשימה", אומר מנהיג הקהילה בלופו. "אנחנו מבקשים דין וחשבון. חייהם ובתיהם של אנשים היו בסכנה".
לדברי גורמים רשמיים, יותר מ-100 תושבים שנעקרו עקב השריפות שוהים כעת במקלטים זמניים, כולל בתי ספר ומתקני ספורט. עיריית לימסול ומועדון הכדורגל המקומי אפולונס פתחו דירות ומגרש כדורסל כדי לאכלס את המפונים. חלקם עשויים להיות מועברים למלונות אם בתיהם ייחשבו בלתי ראויים למגורים. דובר הממשלה קונסטנטינוס לטימביוטיס אישר כי הנשיא נמצא בקשר ישיר עם הרשויות המקומיות ועוקב מקרוב אחר ההתפתחויות.
קפריסין נמצאת בכוננות שריפות גבוהה הקיץ לאחר שלושה חורפים צחיחים. עם טמפרטורות שצפויות לנסוק ל-45 מעלות במהלך סוף השבוע, האיום של שריפות יער חדשות נותר בעינו. הרשויות ממשיכות להפציר במקומיים ובתיירים לנהוג בזהירות, במיוחד באזורים המיוערים באי. התיירים מתבקשים להישאר מעודכנים ולעקוב אחר הנחיות הרשויות המקומיות.