mako
פרסומת

מהפך: באמסטרדם מתכננים לסגור את רובע החלונות האדומים

עיריית אמסטרדם ממשיכה להילחם בתיירות היתר במרכז העיר ומתכננת לסגור את אחד הרבעים המפורסמים. על פי התוכנית שהציגה ראש העיר, 100 בתי בושת ברובע יעברו לבניין קומות מחוץ לאזור המרכזי

מערכת מדור החופש
מערכת מדור החופש
mako חופש
פורסם: | עודכן:
רובע החלונות האדומים
רובע החלונות האדומים | צילום: 4kclips, shutterstock
הקישור הועתק

לא מעט שנים שעיריית אמסטרדם והתושבים נלחמים בתיירות היתר בעיר. המוני התיירים שמגיעים אליה, בדגש על אזור המרכז הקטן, גורמים ללא מעט לכלוך, צפיפות ורעש שפוגעים באיכות החיים המקומית. בין הפתרונות היו הצעות למנוע מכירת קנאביס לתיירים, הגבלת המבקרים ברובע החלונות האדומים ומיסוי על כל תייר שמגיע לעיר.

כעת בעיר מתכננים צעד חדש וקיצוני נוסף, במטרה להחזיר קצת את איכות החיים למקום: עיריית אמסטרדם מתכננת להעביר את רובע החלונות האדומים המפורסם, כדי להרחיק את תיירי המסיבות ממרכז העיר. בתוך כך, ראש העיר, פמקה הלמסה (Femke Halsema), שלחה מכתב לחברי מועצת העיר ובו הצעה מפורטת להקים מתחם רב קומות בשם "מרכז אירוטי" מחוץ למרכז העיר, ולהעתיק לשם 100 בתי בושת מרובע החלונות האדומים. בנוסף, בתי הבושת של החלונות יהיו גלויים רק מפנים הבניין, ולא מבחוץ, מכיוון שהם חשופים כעת לעוברים ושבים, מה שגורם לסקרנות גדולה.

על פי ההצעה, "המרכז האירוטי" החדש יהיה ממוקם בשדרות אירופה (Europa Boulevardׂ). המיקום נבחר על סמך הערכות שהשכונה היא בעלת גמישות חברתית, ממוקמת מחוץ לטבעת A10 ונגישה בקלות גם בתחבורה ציבורית וגם ברכב.

החלונות האדומים אמסטרדם הולנד
צילום: hurricanehank, shutterstock

אמסטרדם היא אחת מבירות אירופה המפורסמות והמבוקשות ביותר. בשנת 2022 דיווחו מלונות בעיר על 5 מיליון מבקרים בינלאומיים ו-1.6 מיליון מבקרים מקומיים, והכל בעיר אחת שמרכזה קטן למדי. המבקרים הבינלאומיים המובילים היו גרמנים, בריטים ואמריקאים.