mako
פרסומת

"התנאים קשים": כ-100 ישראלים עדיין תקועים - ישראלית פונתה במסוק לקבלת טיפול רפואי דחוף

סופות חזקות בנפאל גרמו לכך שכ-100 ישראלים תקועים בהרים ומחכים לחילוץ בתנאים קשים וקור מקפיא. אחת מהישראליות פונתה בדחיפות במסוק, השאר החלו בחילוץ רגלי. גיל אנוך, אחד מהם, מספר: "אנשים התחילו לצרוח 'לחזור אחורה, לחזור אחורה!', וזה הרגע שבו הרגשנו שאין מפה יציאה ושאנחנו תקועים בשלג"

אסף וקנין
פורסם:
חילוץ ישראלים
צילום: באדיבות פספורטכארד
הקישור הועתק

צוותים רפואיים ומבצעיים בנפאל החלו במבצע המורכב לחילוץ כ-100 ישראלים שנתקעו בסופת השלגים. אחד מהישראלים שנתקע בשטח בשל תנאי מזג האוויר הסוערים הוא גיל אנוך, בן 23 מכפר סבא: "טסתי מישראל לנפאל לפני כשבועיים' במטרה לעשות את הטרק סובב מנאסלו, ובקטמנדו פגשתי ארבעה אנשים שיחד החלטנו לצאת לטרק הזה", הוא מספר בשיחה עם mako. "ביום האחרון לטרק, רגע לפני הנקודה הכי גבוהה, הלכנו והתחיל להיערם שלג. כולם יצאו לטרק הזה ללא ביטולים או אזהרות אז חשבנו שזה יהיה בסדר".

גיל מספר על מזג אוויר סוער שרק התחזק: "היו רוחות מטורפות ושלג שמגיע לגובה של מטר, וכ-100 מטר לפני המקום שאליו תכננו להגיע היה תור ולא היה לאן לזוז, הרוחות התגברו והקפיאו אותנו. אנשים התחילו לצרוח 'לחזור אחורה, לחזור אחורה!', וזה הרגע שבו הרגשנו שאין מפה יציאה ושאנחנו תקועים בשלג".

לדבריו, חלק מהבנות שהיו איתו בקבוצה שיצאה לטרק לקו בהיפותרמיה. "הלכנו בלי לראות שום דבר בעיניים עד שהצלחנו לחזור לכפר האחרון שהיינו בו, מדובר על הליכה של שש שעות בקור לא נורמלי ותנאים קשים מאוד. עכשיו אנחנו בכפר עם קליטה, תקועים ומחכים לחילוץ עם מסוק יחד עם עוד ישראלים שנתקעו איתנו".

בחדר המצב של חברת הביטוח פספורטכארד מעדכנים על קשר רציף עם המבוטחים שלהם שהועברו לכפר שבו תנאי השהייה טובים ובטוחים יותר, עם גישה לצוות מקצועי ולמשאבים. מבוטחת של החברה פונתה בחילוץ רפואי דחוף על ידי מסוק לצורך קבלת טיפול רפואי.

פרסומת
גיל אנוך
גיל אנוך | צילום: באדיבות המצולם

הכוחות ממתינים שמזג האוויר באזורי ההרים בנפאל יפסיק להיות סוער על מנת להמשיך בחילוצים מוסקים באופן שוטף. בהמשך להערכת המצב שתתקיים בשעות הקרובות עם גורמי החילוץ המקומיים, יוחלט אם ניתן לבצע בהמשך חילוצים מוסקים.

תומר שחל, מפקדת בצוות החילוץ של הראל 669, הוסיפה: "בשלב זה לא נשקפת סכנה למבוטחי הראל, אנחנו בקשר רציף איתם ועם המשפחות שלהם, רוב המבוטחים שלנו נמצאים בעיקר בשמורת הטבע מנאסלו ושוהים בכפרים המקומיים. חשוב לי לציין שכלל דרכי החילוץ נבחנות והכל בהתאם למזג האוויר ובתיאום מלא עם גורמי החילוץ המקומיים".

ממשרד החוץ נמסר: "האגף הקונסולרי במשרד החוץ, באמצעות המחלקה לישראלים במצוקה בחו"ל, פעלה ופועלת מתחילת הדיווח על הסופה ובתאום עם קונסול ישראל בקטמנדו, לסיוע ולבדיקת שלומם של הישראלים באזור. בשלב זה, כלל הישראלים עליהם התקבל דווח אותרו. על פי המיידע שהתקבל עד כה, אין דיווח או ממצאים על ישראלים הנמצאים בסכנת חיים".