אחרי תאילנד, טורקיה וסיני, נראה שגם היעד שהישראלים כבשו בהמוניהם בחורף האחרון, ומזוהה עם מחירים ושופינג זול - בודפשט, התייקר לעומת מה שהיה בו בעבר.

ישראלים רבים שטיילו בעיר הבירה ההונגרית, מדווחים על עליית מחירים אותה ניתן לראות בעיקר  באוכל הרחוב הפרוסים ברחבי העיר. כך למשל, לחמנייה עם נקניקיה עולה כ-60 שקלים; לנגוש, מאכל מקומי' כ-45 שקל ליחידה ועוד.

> כך עובד העוקץ ההונגרי

> המדריך המלא למטייל בבודפשט

"לי ולבעלי לקחו כל אחד סכום השווה סכום ל-120 שקלים על כריך עם לביבה", זעמה אלונה, שחזרה בשבוע שעבר מטיול בעיר. "הם ידעו שאנחנו תיירים אז הם פשוט גבו מחיר גבוה, הם לא היו עושים את זה לאזרח מקומי. בהתחלה חשבנו שזה המחיר ולאחר מכן התברר לנו שזה לא אמור לעלות יותר מ-30 שקלים ללביבה".

בודפשט הונגריה (צילום: In Green, shutterstock)
חשוב לדבר על זה, כדי שזה לא יקרה לעוד אנשים. בודפשט, הונגריה | צילום: In Green, shutterstock

דוד שילם על נקניקיה בלחמניה 60 שקלים. "זה נשמע לי יקר מאוד אבל זה המחיר שדרשו ולא היו הרבה אופציות באותם רגעים" הוא הסביר. "שאלנו ישראלים שהיו איתנו והם אמרו שהמוכרים בדוכני הרחוב עוקצים תיירים ומעלים את המחירים בכוונה כדי להרוויח כסף".

תלונות נוספות היו  שלמטיילים ישראלים ששילמו על לנגוש סכום של 45 עד 55 שקלים ליחידה. המחיר לאזרח מקומי במקרה הטוב נע סביב 15 שקלים. על קיורטוש, המאפה ההונגרי המתוק, היו מי שנדרשו לשלם כ-75 שקלים ליחידה.

"לי לקחו על המבורגר בלחמנייה 100 שקל", טוען אורי. "יש דוכני אוכל רבים וכשהם רואים שאתה לא מקומי הם מעלים מחירים וזה מה שקרה לי ולחברים שלי שבקבוצה. נכון אנחנו אכלנו אותה וזה לא נעים, אבל חשוב לדבר על זה כדי שלא יקרה לעוד אנשים".