mako
פרסומת

המטוס לישראל איבד מנוע: "פתאום היה בום חזק. אנשים התחילו לצרוח"

20 דקות אחרי שטיסה מפראג לישראל יצאה לדרכה, הייתה תקלה באחד המנועים במטוס והטייס הכריז על מצב חירום. "הדיילות התחילו לצעוק brace", מספרת עדי כהן, שהייתה על הטיסה. "היה נוסע שהתעלף מאחור. הראש ישר הלך לילדים, והתחלתי לדמיין את כל התרחישים הכי גרועים"

אילן ארנון
פורסם:
נחיתת חירום בפראג
נחיתת חירום בפראג | צילום: עדי כהן
הקישור הועתק

אירוע חריג התרחש אתמול בלילה במהלך טיסה של חברת Smartwings מפראג לישראל: זמן קצר לאחר ההמראה מבירת צ'כיה הייתה תקלה חמורה באחד ממנועי המטוס, שעליו היו 189 נוסעים, והטייס נאלץ לבצע נחיתת חירום.

הזמרת עדי כהן, שהייתה על הטיסה ביחד עם בעלה, משחזרת בשיחה עם mako את רגעי האימה: "היינו בחופשה בפראג המדהימה, והייתה לנו טיסה חזרה לתל אביב ב-23:45. עלינו למטוס, והכל היה רגיל. עשרים דקות אחרי ההמראה, כולם כבר היו עייפים וחלק נרדמו, פתאום היה בום חזק והורגש זעזוע של המטוס".

היא ממשיכה: "בדיעבד, חלק מהנוסעים סיפרו שהם ראו איזושהי טבעת אש או להבה מאזור המנוע. אני מיד הרגשתי שמשהו לא בסדר, זה לא הרגיש כמו כיס אוויר או משהו כזה, חשבנו שאולי ציפור נכנסה במנוע. התחלנו לאבד גובה ואני ממש נכנסתי לחרדה. אנשים מאוד נבהלו, היו גם צרחות, אבל אני פשוט קפאתי".

עדי מציינת שבהתחלה לא אמרו להם מה קורה ואחרי עשר דקות נוספות הם ראו שהמטוס כבר ממש נמוך מעל הקרקע. "רק אז הטייס הודיע שאנחנו צריכים לחזור לנחיתת חירום כי אחד המנועים הפסיק לעבוד. לשמוע דבר כזה זה מאוד מאוד מלחיץ, הראש ישר הלך לילדים, והתחלתי לדמיין את כל התרחישים הכי גרועים".

"כשהתקרבנו לנחיתה זה ממש הרגיש כמו איזה סצנה מסרט. הדיילות התחילו לצעוק 'brace, brace, brace', ורק אחרי זה הבנתי שזו תנוחת חירום לקראת נחיתה. היה גם מישהו שהתעלף מאחורה, ולא מעט אנשים היו עסוקים בלהרים לו את הרגליים. אני ישבתי ביציאת חירום, אז ניסיתי להיזכר במה שאמרו לי בהנחיות. לא נעים בכלל".

פרסומת

לאחר הנחיתה עדי מתארת שחיכו להם כ-14 ניידות, אמבולנסים והרבה שוטרים, אבל הם בעיקר שמחו שהמטוס נחת בשלום. "חזרנו לשדה בפראג, ירדנו מהמטוס וקיבלנו טיסה חדשה לארבע וחצי בבוקר. בסוף עלינו למטוס בחמש וחצי, המראנו והגענו לארץ בסביבות 10 בבוקר".

היא מסכמת: "כיף לחזור לארץ. זו הייתה חוויה מאוד מלחיצה. אין ספק שכל פעם שאני אעלה למטוס, זו חוויה שתישאר איתי".