mako
פרסומת

כך נראית סופת "אלפיס" במיקונוס. אנחנו התחנה הבאה?

תמונות שצולמו אתמול באי מיקונוס, מרמזות על מה שצפוי לנו בימים הקרובים, אז תגיע הסופה "אלפיס" למחוזותינו. היוונים מציינים שכמות שלג כזאת לא ירדה שם כבר עשורים. ככה יהיה גם אצלנו?

מערכת מדור החופש
מערכת מדור החופש
mako חופש
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

מערכת החורף החדשה, שזכתה לשם "אלפיס", כבר כאן. היא מגיעה אחרי מערכת החורף של שבוע שעבר, שהובילה המונים בסוף השבוע האחרון להגיע לחרמון וליישובי צפון רמת הגולן, כדי ליהנות מתפאורה לבנה ואווירת החורף.

הגשם החל אתמול בצהריים ושיא הקור צפוי להגיע ביום רביעי הקרוב, כשבדרך צפויים לנו מספר חלונות בהן יירד שלג גם בהרי המרכז וייתכן אף בירושלים בלילה של יום רביעי. היום צפוי לרדת שלג בחרמון ובצפון הרמה.

עד שהשיא יגיע אלינו, ביוון השכנה, חווים כבר עכשיו את מזג האוויר הקיצוני ובמיקונוס הכל כבר נצבע בלבן. "כמות שלג כזאת לא ירדה כאן כבר כמה שנים", נכתב לצד התמונות.

כזכור, השירות המטאורולוגי יחד עם מקביליו ביוון וקפריסין החליטו השנה להעניק שמות משותפים למערכות חורפיות משמעותיות. למערכת הקודמת קראו בשם דיאומדס וזאת שלפניה הייתה "כרמל". כעת הגיעה תורה של אלפיס, כאשר לסופה הבאה יקראו פיליפוס. השם העברי הבא יהיה עירית אך עד אליו יש עוד 3 מערכות לפנינו.

פרסומת
שמות הסופות
צילום: השירות המטאורולוגי