mako
פרסומת

ישראלים בחופשה: "אמרו לאחד מהחברים 'נערוף לך את הראש'"

קבוצה של תשעה ישראלים מפתח תקווה שטסו לטיול לפני צבא ביורט דה מאר בספרד נתקלו באיומים מצד מוסלמים ומרדף עם אלות: "מדובר בילדים טובים שלא חיפשו בעיות. זיהו שהם ישראלים, צעקו להם 'פרי פלסטיין' והתחילו לקלל אותם. הם חזרו מבוהלים", מספרת אמו של אחד מהצעירים

אסף וקנין
פורסם: | עודכן:
יורט דה מאר רחוב ספרד
צילום: engineervoshkin, shutterstock
הקישור הועתק

אסף, בן 18 מפתח תקווה, טס יחד עם שמונה מחבריו לפני כשבוע לחופשה לסיום התיכון ולפני הגיוס לצה"ל. היעד היה יורט דה מאר, עיירת חוף פופולרית בספרד שמלאה בימים אלו בצעירים מכל רחבי העולם שמגיעים לנפוש במקום ולבלות במסיבות הרבות שמתרחשות שם מדי קיץ.

בתחילת חופשתם, הצעירים התמקמו במלון בעיירה, ובאחד מהערבים יצאו למועדון פופולרי. "הבן שלי נכנס לשירותים במהלך המסיבה, ושם הייתה קבוצה של שלושה מוסלמים שצעקו לו 'פרי פלסטיין' וקיללו את ישראל", מספרת ענת, אמו של אסף. "הוא נורא נבהל, החליט לא להשיב להם ויצא מהמקום במהרה".

לאחר התקרית המאיימת בשירותי המועדון, אסף ניגש לחבריו וסיפר להם על המתרחש. חברו העיד על כך שגם הוא חווה מקרה דומה באותו המועדון, כששני צעירים צעקו לו "נערוף לך את הראש כשתגיע למלון" בגלל היותו ישראלי. הצעירים יצאו במהרה מהמסיבה, וחזרו לחדר המלון, ושם הם קיבלו החלטה משותפת להישאר באזור של ולא לצאת למסיבות שאליהן הם רכשו כרטיסים מראש. לדבריה של ענת, החשש שעלה בקרב הצעירים הוא שאותם תוקפים יזהו את הקבוצה לפי צמידי המסיבות.

חוף יורט דה מאר ספרד
העיר מלאה בצעירים מכל העולם בתקופה הזו. יורט דה מאר, ספרד | צילום: Roman Belogorodov, shutterstock
פרסומת

בלילה שלפני הטיסה חזור ארבעה מהחבורה החליטו לצאת לאכול בדוכן שמרוחק מעט מהמלון. "הם החליטו להתפצל, כי כל השאר פחדו ללכת אחרי מה שקרה במועדון עם המוסלמים", משחזרת ענת. "כשהם הגיעו למקום, כמה צעירים שאלו אותם 'מאיפה אתם?', והם ניסו להתחמק מתשובה". לדבריה, לאחר שהישראלים סיימו לאכול ושילמו, הם החלו בהליכה חזרה לכיוון המלון, ואחד מהם הבחין שעוקבים אחריהם. "הם קלטו שחבורה שלמה רודפת אחריהם עם אלות, בשלב מסוים כשהם קלטו אותם אז אותה חבורה החלה לרדוף אחריהם. הם רצו במהרה דרך הרחוב המרכזי ולמזלם הגיעו למלון בשלום.

שוטרים על חוף בספרד
צילום: JAIME REINA , getty images

"הם ילדים טובים, כולם. אף אחד לא טס כדי לחפש בעיות, להפך. הם מתרחקים מזה. לחלקם גם יש לוק אירופי, אבל זה לא עזר כי זיהו אותם", מספרת ענת. "כולם נכנסו לטראומה ולהלם אחרי האירועים האלו, הילדים לא מוכנים לדבר. הם סיפרו לנו רק כשהם הגיעו לארץ. יש לנו קבוצה של כל האימהות, אנחנו בקשר רציף. חשוב לנו שאנשים ידעו ויהיו מודעים למה שמתרחש. חלקם מתגייסים כבר בשבוע הבא לצה"ל, וזו 'החוויה' שיש להם לפני הגיוס".

פרסומת

לאחר שההורים נחשפו לאירועים המטרידים, הם יצרו קשר עם הישראלי שאיתו הצעירים היו בקשר ורכשו את הצמיד למסיבות. "הוא היה בהלם, סיפר לי שהם לא אמרו לו שום דבר והוא לא ידע על כך. הם אמרו לנו שפחדו לשתף ולדבר. הוא ניגש להגיש תלונה בתחנת המשטרה המקומית, אנחנו מקווים ומחכים לעדכונים. מסרנו את כל המידע והפרטים של המקרים".