מני, בן 35, עובד בחברה גדולה במרכז הארץ נסע לפני כמה שבועות יחד כמה מחבריו לנופש של חמישה ימים בדובאי. באחד הערבים הם נכנסו למועדון הממוקם בתוך מלון יוקרתי והזמינו כמה משקאות אלכוהוליים. בשלב מסוים המלצר ביקש ממני לשלם עבור כוס הבירה.

"החברים שלי שילמו במזומן על המשקאות שהם הזמינו. אני מסרתי לו את כרטיס האשראי שלי למלצר.  זה יצא משהו כמו 50 שקל. אחרי כמה דקות הוא החזיר לי את הכרטיס עם הקבלה", שחזר מני. כעבור כשעה הוא וחבריו יצאו מהמועדון וחזרו למלון שלהם.

"לפתע קיבלתי הודעה שחייבו את הכרטיס שלי בסכום של 5,700 דירהם (קצת יותר מ-5,100 שקל). הייתי בהלם", נזכר מני. "שתיתי כוס בירה, שליש, חצי לא זוכר בדיוק זה מטורף. מיהרתי להתקשר לחברת האשראי ולבטל את הכרטיס. התברר לי שבכרטיס שלי הזמינו סוויטה במלון יוקרתי בדובאי. סיוט. כל החופשה נהרסה לי בלנהל שיחות טלפון עם נציגי השירות של חברת האשראי".

גם ריקי מחולון נעקצה בשיטה כמעט דומה. היא יצאה לבלות עם כמה חברות עמן נסעה לחופשה בדובאי. הן התיישבו באחת המסעדות שבתוך מלון יוקרתי. "הזמנתי סלט ירקות ודיאט קולה. בשקלים יצא בערך 100 שקל. שילמתי בכרטיס אשראי. מתברר שבמהלך הלילה כשישנתי קיבלתי הודעה שהכרטיס שלי חויב ב-3,500 דירהם (כ-3,100 שקל) על רכישה שבוצעה באתר בגדי מותגים באיטליה", שחזרה ריקי. "הכי עצוב שבעלי המסעדה אפילו לא טרחו לחקור מי המלצר שהשתמש לי בכרטיס. נפנפו אותי".

על פי החשד, בדובאי פועלת רשת נוכלים של מלצרים וברמנים שעוקצים תיירים ישראליים כשהם מצלמים את כרטיסי האשראי שלהם וחוגגים על חשבונם במאות אלפי שקלים.

העדויות ממשיכות: "הזמנת כוס קולה והמלצר ביקש את כרטיס האשראי. אחרי שש שעות בערך חייבו אותי ב-3,000 שקל", סיפרה א'. "הזוי. בחיים לא האמנתי שאעבור סיוט כזה ועוד בדובאי. הבטיחו לי שזה גן עדן אבל עבורי זה נגמר בעגמת נפש".

נ', מדריך טיולים ישראלי שמתגורר בדובאי כמה שנים סיפר ל-mako שתופעת גניבות האשראי במועדוני לילה ידועה וישראלים רבים נפלו בפח. "אסור לתת כרטיסי אשראי למלצרים או ברמנים. עדיף לשלם במזומן. לא מעט ישראלים סיפרו שהם נעקצו באלפי שקלים כל אחד והם הרגישו חסרי אונים כי בעלי המועדונים התנהלו באדישות ולא עשו מאמץ לאתר את המלצרים שגונבים.  במקום כמו דובאי, שבו הכול נראה יפה ונוצץ, יש גם עוקצים ורגעים לא נעימים".


לא מגישים תלונה מהבושה

דוגמה נוספת היא של ד', שהזמינה מונית ומסרה לנהג בסיום 1,000 דירהם. נהג המונית סירב להחזיר לה את העודף. "הוא הסתכל עליי במבט מוזר כאילו מה רוצה ממנו. בסוף הוא החזיר לי כל מיני שטרות. זה היה היום הראשון שלי בדובאי. התברר לי שהוא עקץ אותי ב-500 שקל. זה מטורף", סיפרה.

מתברר שעוד עשרות ישראלים ונתקלו במקרים של נהגי מוניות שסירבו להחזיר להם עודף. "הם פועלים בשיטת מצליח. זאת אומרת נהגי המוניות שעובדים ברחוב בעיקר לא מחזירים עודף לתיירים. עושים כל מיני תרגילים ועוקצים", ציין נ'. "אני ממליץ לעבוד רק עם נהגי מוניות של חברות מוכרות שפועלים על פי הנהלים ולא מרמים תיירים ובכלל זה ישראלים".

אחד המקרים היותר ביזאריים היו כאשר ישראלי, נשוי ואב לילדים, נעקץ על ידי נערת ליווי שהכיר בפייסבוק. היא הגיע לחדרו, וכשנרדם גנבה ממנו כמה אלפי דולרים מהארנק ונעלמה. מהבושה הוא לא הלך להגיש תלונה במשטרה מחשש שאשתו תדע על כך והוא עלול להסתבך.

"גם אותנו עקצו כמה נערות ליוויי אסייתיות. לי גנבו 500 דולר, לחבר אחר 800 דולר", סיפר צ'. "באנו קבוצה של גברים נשואים לטייל לבד ואכלנו אותה. נפלנו בפח".

בנוסף, השיטות היותר מוכרו ובעייתיות התרחשו בחנויות הזהב ובגדי המותגים. "המחירים נמוכים מאוד לעומת ישראל אבל כשבודקים את המותגים שהם מוכרים אתה מגלה שהם באיכות ירודה מאוד, שלא בטוח שהם מקוריים ואתה משלם אלפי שקלים על מוצר שייתכן מאוד והוא זויף במפעל במזרח הרחוק", הסביר גיל, צעיר מתל אביב שרכש כמה חולצות של מותג יוקרתי וגילה שהם לא מקוריים.

"הבעיה שלנו הישראלים שאנחנו מתלהבים כמו ילדים שנכנסים לחנות צעצועים בפעם הראשונה ורוצים לקנות הכול ואז מגלים שעבדו עליהם בעיניים, שמדובר במוצרים באיכות ירודה מאוד וזה מבאס מאוד. אני והחברים שלי נעקצנו לפחות ב-15 אלף שקל".

אותם דברים מתרחשים גם בחנויות הזהב הנוצצות והזוהרות המציעות טבעות זהב משובצות ביהלומים במחירים הנמוכים בעשרות אחוזים מחנויות בישראל, אבל מתברר שהאיכות ירודה מאוד. "קניתי טבעת יהלומים בשוק הזהב בדובאי", סיפרה ג' מנתניה. "המחיר היה מפתה מאוד. כשנתתי לבן דוד שלי שהוא יהלומן לבדוק את היהלומים, הוא טען שמדובר בכלל בזכוכיות. לא פחות ולא יותר. ואני כבר בארץ. 4,000 שקל הלכו לפח. אני אומרת לישראלים להיזהר".