"עופו מכאן, זו לא הארץ המובטחת שלכם": הסערה סביב התיירים הישראלים בשירגאו חוזרת לכותרות
בעוד הרשויות בפיליפינים ממשיכות להיאבק בתופעות של הפרות סדר, פגיעה בנכסים והשתלטות על עסקים מקומיים ביעדי התיירות המרכזיים, ריאיון עם כוכבת מקומית הצית מחדש את המתיחות סביב קהילת המטיילים הישראלים באי שירגאו. היא קראה לגרש ישראלים מהיעד בעקבות גל של התנהגויות בעייתיות


היא רק בת 25, נחשבת לאחת ההבטחות הבולטות בסצנת ההיפ-הופ הפיליפינית וסומנה לאחרונה על ידי "רולינג סטון" כמי שכדאי לעקוב אחריו, ועכשיו, סמי בורומו (המוכרת בשם הבמה BABY FREEZE) מצליחה להצית מחדש סערה גדולה. בריאיון חדש וחסר מעצורים לפלטפורמת הדיגיטל Pulso World, היא תקפה בחריפות את התיירים הישראלים שמציפים את האי הפסטורלי שירגאו, והחזירה אל קדמת הבמה סוגיה רגישה שנדחקה בחודשים האחרונים יחסית אל מתחת לקרקע.
בחודשים האחרונים נראה היה שהרוחות באי הפכו שקטות יותר. אחרי שרשויות ההגירה והממשל המקומי איימו בצעדים חריפים, גירושים והכנסה לרשימות שחורות של מטיילים מתפרעים, נרשמה רגיעה יחסית במתיחות שפקדה את יעד הגלישה הפופולרי. אלא שהריאיון של "בייבי פריז" טרף את הקלפים, ומוכיח שהכעס בקרב המקומיים ממש לא נעלם, אלא רק חיכה לניצוץ הנכון כדי להתפרץ שוב במלוא העוצמה.
"זו לא הארץ המובטחת שלכם"
בייבי פריז, הידועה בסגנונה הקר והישיר, לא ניסתה לייפות את המציאות כשנשאלה על הנושא. בריאיון היא יצאה נגד מה שהיא תופסת כהתנהגות פולשנית של מטיילים זרים הפוגעים באופיו של האי: "לא, אחי, לעזאזל. עופו מכאן. זו לא הארץ המובטחת שלכם. אין לכם ארץ מובטחת. לעזאזל איתכם. שחררו את פלסטין, חתיכת ממזרים. עופו מהפיליפינים. תחזרו לתל אביב", מצהירה הראפרית.
"בני הפיליפינים הם מאוד 'מהייאן' (ביישנים ועדינים). כאילו, אנחנו לא באמת רוצים להיות פולשניים במובן הזה, אבל הם כל כך פולשניים. הם הורסים הכל. הם הורסים עסקים מקומיים. הם הורסים את שירגאו. הם הורסים מקום שהוא כל כך יפה והם טוענים שהוא שלהם. אני צוחקת על חברים שלי שנוסעים לשירגאו. אני אומרת להם 'שיט, תעשו חיים בתל אביב'. זה כל כך דפוק. כאילו, למה קודם עצרו את האב-אבי (זמר פיליפיני), ולא את הישראלים המזוינים האלה, ואז את הממשלה המזורגגת, זה כל כך דפוק. זה כל כך הפוך על הפוך. ואני פשוט חושבת שזה מדגיש את כל מה ששבור בחברה הפיליפינית כיום".
חלק מגל רחב יותר באסיה
המספרים מאחורי התיירות הישראלית בפיליפינים מסבירים היטב מדוע הנושא הפך למוקד שיח מרכזי. על פי נתוני משרד התיירות הרשמי, שוק התיירות הישראלי במדינה נחשב לאפיק צמיחה משמעותי, כאשר בשנת 2025 לבדה ביקרו בפיליפינים כ-24,583 תיירים ישראלים, נתון המשקף זינוק מרשים של למעלה מ-53 אחוז לעומת השנה שקדמה לה. שגרירת ישראל במדינה, דנה קורש, ציינה לאחרונה כי היקף התיירות ההדדית עומד על כ-40 אלף מבקרים בשנה לכל כיוון, כאשר הקהל הישראלי מורכב בעיקר ממטיילים צעירים אחרי שירות צבאי, משפחות וזוגות בירח דבש.
לצד הנתונים הללו, תופעת ההתרחבות של מטיילים ישראלים ביעדים אקזוטיים באסיה ממשיכה לייצר חיכוכים דומים גם מחוץ לגבולות הפיליפינים. נתונים ודיווחים מהחודשים האחרונים מצביעים על כך שמוקדים פופולריים נוספים, החל מנתיבי התרמילאים בהודו ("שביל החומוס"), דרך אתרי הנופש בבאלי ועד לאיים בתאילנד, חווים תופעות דומות של עומס מטיילים, חיכוכים עם צוותים מקומיים, מחאות ציבוריות על הפרות סדר, ואף צעדים משפטיים ודיפלומטיים חריפים מצד הרשויות המקומיות נגד מתפרעים.

התסיסה הזו העמידה את הדרגים הדיפלומטיים והמקומיים בכוננות מתמדת. שגרירת ישראל בפיליפינים, דנה קורש, קיימה פגישות עבודה עם ראשי הערים, המשטרה ואיגודי העסקים במטרה להרגיע את הרוחות, והדגישה כי התנהגות של יחידים אינה מייצגת אומה שלמה, תוך קריאה למטיילים לשמש כשגרירים טובים של המדינה ולהקפיד על כיבוד החוקים המקומיים. במקביל, רשויות ההגירה בפיליפינים המשיכו להבהיר כי המדיניות הנוכחית לא תעבור לסדר היום על הפרות חוק, וכי מי שיפר את הסדר צפוי לצעדים קשים הכוללים גירושים והכנסה לרשימות שחורות.