mako
פרסומת

אפשר להיות ספונטניים: הישראלים מגלים את ארה"ב מחדש - ומגיעים לא רק לניו יורק

הכניסה הקלה באמצעות ESTA, לצד שינוי בהרגלי ההזמנה, הופכות את החופשה בארה"ב לנגישה, גמישה ופשוטה יותר מאי-פעם. יותר ויותר ישראלים נוחתים בשנים האחרונות במדינה וכבר לא מסתפקים רק בביקור בתפוח הגדול או בעיר המלאכים. "זו מדינה שמאפשרת לכל מטייל להרכיב לעצמו את החופשה אחרת לגמרי, יש מגוון עצום"

אסף וקנין
פורסם:
ווסט פאלם ביץ' פלורידה ארצות הברית
צילום: Photointoto, shutterstock
הקישור הועתק

בסוף השבוע האחרון ארה"ב ציינה 250 שנה להכרזת העצמאות. עבור התייר הישראלי, 2026 היא לא רק שנה סמלית בלוח השנה האמריקאי, היא מגיעה אחרי כמה שנים שבהן ארה"ב הפכה לנגישה יותר, מגוונות יותר, ובעיקר פחות מזוהה עם יעד אחד בלבד. אם בעבר חופשה לאמריקה התחילה ונגמרה בעיקר בניו יורק, היום הישראלים מחפשים הרבה יותר, ולכן רואים את הביקושים לפלורידה, אורלנדו, קרוזים לקריביים, טיולי קרוון וגם מסלולי טבע במערב.

"זו מדינה שמאפשרת לכל מטייל להרכיב לעצמו את החופשה אחרת לגמרי, יש מגוון עצום", מציין יוני וקסמן, משנה ליו"ר חברת הנסיעות אופיר טורס. "ניו יורק זה המקום למי שרוצה עיר גדולה, פלורידה מתאימה למשפחות ולקרוזים, קליפורניה והמערב לטיולי עומק, לאס וגאס לבילויים, וושינגטון ופילדלפיה למי שרוצה להתחבר יותר להיסטוריה האמריקאית, וטיולי קרוון למי שפשוט רוצה לעלות על הכביש ולנסוע. בשנה שבה אמריקה חוגגת 250 שנה, היא מזכירה למה היא עדיין אחת המדינות הכי מסקרנות בעולם לטיול, ולא בגלל יעד או אטרקציה מסוימים, אלא בגלל היכולת ליהנות מכמה סוגי חופשות שונות בתוך מדינה אחת גדולה ומרתקת". וקסמן מציין כי בחברתו מבחינים בשנים האחרונות בהתחזקות ברורה של יעדים כמו פלורידה, אורלנדו, מיאמי, לאס וגאס והחוף המערבי. "הישראלים כבר לא מסתכלים על ארה"ב רק כחופשה עירונית, אלא כעל מקום לטיול גדול".

וונדר אוף דה סיז
צילום: אילן ארנון

לדבריו, ניו יורק ממשיכה להיות היעד המבוקש והמזוהה ביותר עם חופשה בארה"ב. "היא מתאימה לביקור ראשון וגם לביקור חוזר, ומושכת ישראלים בזכות שילוב שקשה להתחרות בו הכולל שופינג, מסעדות, הופעות, מוזיאונים, ברודווי, תצפיות, ואנרגיה עירונית שלא באמת נעצרת".

ניו יורק בולטת בנתוני התיירות הכלליים של ארצות הברית. לפי נתוני NTTO לרבעון השלישי של 2025, הערים המובילות בקרב מבקרים בין-לאומיים בטיסות היו ניו יורק, לוס אנג׳לס, אורלנדו, מיאמי ולאס וגאס. חמש הערים הללו ריכזו יחד 67% מכלל הביקורים הבין-לאומיים בטיסות לארצות הברית.

פרסומת
דיסני וורלד אורלנדו פלורידה
צילום: Arturo Holmes, getty images

"אנחנו רואים עלייה מתמשכת בהתעניינות של ישראלים בנסיעה לארה"ב, בעיקר לטיולי משפחות, ביקורי קרובים, חופשות בערים הגדולות, טיולי פארקים ונסיעות עסקיות", מציין דביר אבו, מנהל תחום הוויזות והאשרות בקבוצת אמסלם טורס. "כניסת ה-ESTA הפכה בשנים האחרונות לכלי משמעותי עבור בעלי דרכון ביומטרי, ומאפשרת למי שעומד בתנאים תהליך כניסה פשוט, מהיר ונגיש יותר".

ארה"ב תמיד הייתה יעד מבוקש בקרב הישראלים, אבל האפשרות להגיש בקשה ל-ESTA עם דרכון ביומטרי הפכה את הנסיעה לנגישה יותר, ואנחנו רואים התחזקות בביקושים ושינוי בדפוסי ההזמנות", הוא מוסיף. "לפי נתוני הכניסות, בחמשת החודשים הראשונים של 2025 נרשמה עלייה של כ-17% במספר הכניסות של תיירים מהארץ לארה"ב לעומת התקופה המקבילה אשתקד. ה-ESTA לא יצר את הביקוש, אבל הוא בהחלט הסיר חסם משמעותי שהיה קיים במשך שנים, הרחיב את מעגל הנוסעים והפך את היעד לנגיש יותר עבור משפחות, אנשי עסקים ומטיילים שבעבר דחו או ויתרו על הנסיעה עקב הליך הוצאת ויזה רגילה".

פרסומת

מגמה נוספת ומפתיעה שמבחינים בה בענף היא הספונטניות בהזמנת החופשות לארה"ב. "אם בעבר הצורך בהוצאת ויזה היווה את אחד החסמים המרכזיים וחייב תכנון חודשים מראש, כיום חלק לא מבוטל מהנוסעים מהארץ מזמין את החופשה שבוע-שבועיים לפני מועד היציאה", מדגיש אייל בר, מנכ"ל המטייל אמריקה.

נמל תעופה JFK בניו יורק
נמל תעופה JFK בניו יורק | צילום: David Dee Delgado, getty images

"במקביל, במהלך השנה האחרונה אנחנו רואים זינוק של כ-100% בהזמנת טיולי קרקע בארה"ב. הנוסע הישראלי הפך למתוחכם יותר ומחפש דרכים לחסוך בעלויות הטיסה, ולכן בוחר לנחות גם ביעדים שבהם מחירי הטיסות אטרקטיביים יותר כמו בוסטון ומקומות נוספים, ומשם לשלב טיולי קרקע בהתאם לתוכנית האישית שלו. אחד המסלולים הכי מבוקשים הוא טיול של שבוע היוצא מניו יורק ומשלב את קנדה, מפלי הניאגרה, וושינגטון, פילדלפיה, הרשי וכת האיימיש. יש עלייה גם בביקוש לטיולי משפחות פרטיים לצד גידול במספר המטיילים בעלי מוגבלויות. כספקית הטיולים הגדולה ביותר הפועלת בארה"ב, אנחנו מתאימים רכבים ייעודיים עם מעלונים ומעניקים פתרונות נגישים בהתאם לצורכי המטיילים".

פרסומת

גם הנתונים האמריקאיים משקפים היטב היכן מתרכז הכסף הגדול של התיירות הנכנסת. לפי NTTO, בשנת 2024 ארה"ב נהנתה מ-35.2 מיליון מבקרים ממדינות שמחוץ למקסיקו וקנדה, והם הוציאו יחד 169.8 מיליארד דולר על שירותי תיירות ומוצרים הקשורים לנסיעה. המקומות שבהם נרשמה ההוצאה הגבוהה ביותר של מבקרים מחו"ל הם ניו יורק, קליפורניה, טקסס ומסצ'וסטס, והם ריכזו יחד כ-60% מכלל הוצאות התיירים.