מרוקו, אחד היעדים האהובים על הישראלים, פתחה השבוע את גבולותיה לתיירים ותאפשר כניסת תיירים בכמה תנאים מקלים לעומת למדינות אחרות ברחבי העולם.

כבר תקופה ארוכה שהממשל במרוקו בוחן אפשרות לפתוח את המדינה לתיירים, אבל הגל השני של נגיף הקורונה, שפגע גם בהם, שיבש להם את התכניות. נגיף הקורונה גרם נזק על עשרות מיליארדי יורו לענף התיירות במדינה שנחשב לאחת ההכנסות העיקריות, עם כ-12 מיליון מבקרים בשנה רגילה, ולפגיעה בפרנסתם של מיליוני בני אדם: עובדי בתי מלון, בתי עסקים, מורי דרך, מסעדנות, הסעות ועוד. 

"אנחנו מחכים לישראלים שיגיעו כבר למרוקו", אמר לנו אתמול אברהם, יהודי המתגורר בקזבלנקה. "זו בשורה טובה שפתחו את הגבולות ותיירים יכולים לחזור למרוקו. אתה יודע כמה מתגעגעים במדינה לישראלים? הם התיירים הכי טובים".

בשנה רגילה טסים למרוקו בין 50 ל-70 אלף ישראלים, חלקם במסגרת טיולים מאורגנים וחלקם לבד. מידי שנה ישנה עלייה של עשרות אחוזים בקרב הישראלים המבקרים במרוקו ולא רק לצורך טיול שורשים אלא גם על מנת לבקר בסהרה, בשבטים הברברים, לעשות טיולי ג'יפים ועוד.

מתברר שהביקוש למרוקו בקרב הישראליםכה גדול שכבר במהלך חודש נובמבר ייצאו קבוצות ראשונות של מטיילים בטיולים מאורגנים. "אנחנו מתכוננים לקראת חזרת הישראלים למרוקו", חשפה עלמה אתי דיין, מדריכת טיולים במרוקו. "זה אומר הכנת ויזות ולהתאים את עצמנו לתנאים של הרשויות במדינה. אני יודעת שיש ביקוש גדול למרוקו. לי יש הרבה נרשמים לטיולים מאורגנים".

העיר פס במרוקו (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
לא רק טיולי שורשים. העיר פאס | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

כל תייר שירצה להיכנס למרוקו יצטרך להזמין מראש את בית המלון בו הוא מעוניין לשהות באמצעות אתר האינטרנט. כניסה למדינה יש לחתום גם על הצהרת בריאות ולהציג את המסמכים של השהייה במלון בכניסה למדינה וכן כרטיסי טיסה של כניסה ויציאה, על מנת שיהיה ניתן לערוך מעקב אחר התיירים במידה ויידבקו בקורונה.

ההערכות הן שראשוני התיירים שיגיעו למרוקו יהיו בעיקר מספרד וצרפת ובהמשך משאר מדינות מערב אירופה ואפילו מישראל.

 

למרות הבשורות המשמחות, נכון להיום מרוקו נחשבת בארץ ל"מדינה אדומה", וכל מי שמגיע ממנה לארץ ייאלץ לשהות בבידוד של 14 ימים. על פי נתוני הקורונה 1,427 בני אדם מתו מהנגיף, והיום יש כ-17 אלף חולים ברחבי המדינה. 

"הייתה התלבטות גדולה האם לפתוח את המדינה לתיירים בעיקר בגלל הגל השני, אבל בסופו של דבר הכלכלה שספגה מכה אנושה הכריעה. מקבלי ההחלטות הבינו שהקורונה לעולם לא תסתיים, אבל אנשים עלולים למות מרעב. המצב הכלכלי במדינה קשה מאוד", הסביר ישראלי המתגורר במרוקו. "זה גם ישקם את חברת התעופה הלאומית, רויאל אייר מרוקו, שהושבתה כמעט חצי שנה".