mako
פרסומת

עדויות ממקסיקו: "הדרך הייתה נוראית. בכל הכבישים ראינו רכבים שרופים"

בעקבות חיסולו של אל מנצ'ו, האלימות משתוללת בכל רחבי מקסיקו. בעקבות כך, משרד החוץ קורא לישראלים לא להגיע לאזור ולהישמע להנחיות במדינה. הרב אברהם שרוגו, שליח חב"ד בגוודלחרה, מתאר את התחושות: "זו שיטה ידועה של הקרטלים כדי לבלום את רשויות החוק, הם מבעירים את כל האזור"

אסף וקנין
פורסם:
מקסיקו בוערת
צילום: צילום מסך
הקישור הועתק

הרב אברהם שרוגו, שליח חב"ד בגוודלחרה שבמקסיקו, עבר מסע מתיש, ארוך ומפחיד כדי להגיע אתמול לביתו, על רקע הכאוס ששורר באזור לאחר חיסולו של "אל מנצ׳ו", מנהיג הקרטל הגדול והחזק במדינה, שהובילו למהומות ואלימות ברחובות.

"נסענו לפוארטו ויארטה כדי לחתן ולערוך חופה לזוג יהודים שהגיעו לכאן להתחתן", מספר שרוגו בשיחה עם mako. "הדרך חזור הייתה פשוט נוראית. בכל הכבישים ראינו רכבים שרופים ומכשולים בכל מקום, זו שיטה ידועה של הקרטלים כדי לבלום את רשויות החוק, הם מבעירים את כל האזור".

כעבור שעות, הרב הגיע לביתו בגוודלחרה יחד עם אשתו בשלום. יחד, הם מסייעים לקהילה היהודית במקום שמונה כ-500 אנשים ומנהלים את בית חב"ד. "כולם ראו ושמעו בחדשות על כל הבלגן ברגע שזה התחיל, ואותנו זה תפס בדרך. ההנחיות לתושבים היא לא לצאת מהבתים, אז כך שחברי הקהילה אצלנו מאוד ממושמעים ומקשיבים להוראות כמובן וכל אחד נשאר בבית שלו, אף אחד לא לוקח סיכונים".

אזהרת משרד החוץ: "הקרטלים ייפגעו בכל מי שיהיה ברחובות"

חשוב לציין שבאזור אין הרבה תיירים מישראל, אך כן קיימת קהילה יהודית לא קטנה. יחד עם זאת, על רקע המהומות במדינה, משרד החוץ פרסם הלילה המלצה לישראלים שכן נמצאים בסביבה לנקוט משנה זהירות: "בעקבות חיסולו (עפ"י דיווחים מקומיים) של אל מנצ'ו Nemesio Oseguera Cervantes, מנהיג Cártel Jalisco Nueva Generación נרשמת הסלמה ביטחונית במספר מדינות במקסיקו, ובראשן Jalisco.

פרסומת

"מושל חליסקו הורה לא לצאת לרחובות, אלא בנסיבות חיוניות וקרטל CJNG הודיע על עוצר בגוודלחרה חליסקו החל מ-14:00 שעון מקסיקו וכי אינם מעוניינים לפגוע בחפים מפשע, אך יפגעו בכל מי שיהיה ברחובות. האירועים כוללים: חסימות כבישים, הצתות כלי רכב ועסקים, ועימותים בין כוחות ביטחון לארגוני פשיעה. בנוסף, התקבלו דיווחים על אירועים חריגים והפרעות תפעוליות משמעותיות בנמלי התעופה. נכון לעת הזו קיימים שיבושים, ביטולי טיסות וקושי בהגעה לשדות התעופה בשל חסימות צירים והתפתחויות ביטחוניות".

הקהילה היהודית
הקהילה היהודית באזור | צילום: באדיבות המצלם

הנחיה לציבור הישראלי

  • עד להודעה חדשה לא מומלץ להגיע לאזורי שדות התעופה בגוודלחרה ובפוארטו ויארטה, אלא אם מדובר בצורך חיוני ומתואם מול חברת התעופה והרשויות המקומיות.
  • יש להימנע מנסיעות לא חיוניות במדינת חליסקו ובאזורים שהוזכרו בעדכונים הקודמים.
  • בנוסף, מתקבלים דיווחים על אלימות בכל רחבי מקסיקו ובכן במדינת Quintana Roo (קנקון, פלאיה דל כרמן, קזומל).
  • הימנעו מאזורים שבהם מתבצעת פעילות ביטחונית.
  • צמצמו תנועה לא חיונית.
  • הימנעו מהתקהלויות.
  • הישמעו להוראות הרשויות המקומיות.
  • עקבו אחר אמצעי התקשורת המקומיים.
  • במקרה חירום חייגו 911.
  • עדכנו בני משפחה על מיקומכם.
פרסומת

אמצעי תקשורת בשעת חירום

מרכז מצב משרד החוץ

0097225303155

שגרירות ישראל במקסיקו

(+52)5552011500

קו החירום לשגרירות ישראל במקסיקו

(+52)5610014765