mako
פרסומת

טיסה נאלצה לנחות בגלל נוסע שחשב שראה עכברוש

למרות בעיות ההיגיינה שעלולות להשתמע מעכברושים על מטוס, הסכנה היא דווקא שהם יכרסמו כבלים וייגרמו לתקלות טכניות. במקרים כאלו חברות התעופה נוהגות לא לקחת סיכון ולהחזיר את הנוסעים אל נמל הבית

מערכת מדור החופש
מערכת מדור החופש
mako חופש
פורסם:
עכברוש על המטוס
לפחות לא נחשים על המטוס | צילום: עיבוד: Christian Junker | Photography, Flickr CC BY-NC-ND 2.0 / Thinkstock
הקישור הועתק

לא נוסע שיכור ומתפרע, לא מקרה חירום רפואי וגם לא תקלה טכנית - טיסה של חברת התעופה אייר אינדיה נאלצה להסתובב חזרה ולנחות בגלל עכברוש על המטוס.

במהלך הטיסה, בין מומבאי ללונדון, נוסע חשב שראה עכברוש מתרוצץ, אך בבדיקה שנעשתה לאחר הנחיתה לא נמצא שום סימן לכך. "אף עכברוש נמצא במטוס המקורי" אמר דובר של חברת התעופה לאתר CNN והוסיף שההחלטה לנחות הייתה בשביל בטיחות הנוסעים.

חולדות על המטוס הן עניין רציני - לא רק בגלל נוכחותן שמשפיעה על הנוסעים - אלא בגלל שהן עלולות לכרסם כבלים וחוטים במטוס ולגרום למפגעים טכניים. זו לא הפעם הראשונה שמקרה כזה קורה באייר אינדיה - בתחילת יולי האחרון מטוס אחר של חברת התעופה נאלץ לחזור בחזרה ולנחות בנמל התעופה ממנו יצא בגלל חשש דומה.

עכברוש או לא, 240 הנוסעים שהיו בדרך ללונדון נאלצו להמתין לטיסה אחרת.