mako
פרסומת

פיגוע טרור באירוע חנוכה: 15 הרוגים באוסטרליה, עשרות פצועים בזירה – המשטרה הכריזה על מצב חירום

אירוע חנוכה שבו השתתפו כ-2,000 בני אדם בחוף בונדי שבסידני הפך בתוך דקות לזירת חירום, לאחר דיווחים על ירי, נפגעים ובהלה המונית. הרשויות באוסטרליה מדווחות על 15 הרוגים ועוד כ-60 פצועים, כשבמקביל פינתה המשטרה את האזור והציבה כוחות גדולים במקום: "המון משטרה ואמבולנסים, אמרו שהיה יריות בבית חב"ד"

דניאל ארזי
פורסם: | עודכן:
ירי בונדי חוף אוסטרליה
צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

אירוע טרור חמור נגד הקהילה היהודית התרחש הערב (ראשון) בחוף בונדי בסידני שבאוסטרליה, במהלך אירוע חנוכה גדול שבו השתתפו אלפי בני אדם. על פי דיווחים ראשוניים מאוסטרליה, כ-60 בני אדם נפגעו באירוע, בהם כ-15 הרוגים. המחבלים נוטרלו, והמשטרה ממשיכה בפעולות אבטחה וחקירה בזירה. הרשויות טרם פרסמו הודעה רשמית מלאה בנוגע להיקף הנפגעים ולמניעי הפיגוע, ועדכונים נוספים צפויים בהמשך.

משטרת ניו סאות' ויילס קוראת לציבור להימנע מהגעה לחוף בונדי ולרחובות הסמוכים, בעקבות דיווחים על ירי ובהלה רחבת היקף במהלך האירוע. כ-2,000 בני אדם מהקהילה היהודית בסידני התכנסו בחוף לציון חג החנוכה, כאשר האירוע התפתח במהירות לאירוע חירום, שהוביל לפינוי המוני של המשתתפים. עדי ראייה תיארו סצנות של כאוס, כאשר קולות ירי נשמעו במקום ומשפחות נמלטו על נפשן.

סרטונים שהופצו ברשתות החברתיות, ואשר נטען כי צולמו בחוף בונדי, נראים מציגים קולות של ירי מרובה וקהל רב הנמלט מהחוף. באחד הסרטונים נראים שני גברים, כאשר אחד מהם נראה חמוש ברובה ציד, יורים לכיוון החוף, בעוד צעקות נשמעות ברקע. לפחות 12 יריות ניתן לשמוע לפני שהסרטון מסתיים.

משטרת ניו סאות' ויילס אישרה כי היא מגיבה למה שהוגדר כ"אירוע מתפתח", וקראה לציבור להתרחק מהאזור. "כל מי שנמצא במקום מתבקש למצוא מחסה", נמסר בהודעת המשטרה שפורסמה ברשתות החברתיות זמן קצר לפני השעה 19:00 שעון מקומי. "כוחות משטרה נמצאים בזירה, ומידע נוסף יימסר כאשר יתקבל".

כוחות חירום, ובהם נוכחות משטרתית משמעותית, הגיעו במהירות למקום. דובר המשטרה מסר כי השוטרים נותרו בזירה בחוף בונדי, במקביל לניסיונות לברר את מלוא נסיבות האירוע. על פי מידע שהגיע ל-NewsWire, מספר בני אדם נורו במהלך האירוע, בהם גם שוטר. אזרחים נראו מסייעים לפצועים בזירה ומקורות מסרו כי ישנם נפגעים רבים. על פי ההערכות, אחד מהיורים נורה למוות, בעוד יורה נוסף נורה ונלקח למעצר. פרטים אלה טרם אושרו רשמית על-ידי המשטרה.

פרסומת

עדי ראייה שנכחו באירוע החנוכה דיווחו כי שמעו עשרות יריות באזור קמפבל פארייד, כאשר חלקם טענו כי נשמעו עד 50 יריות. בנוסף, התקבלו דיווחים לא מאומתים על אירועי דקירה ועל פצועים נוספים. לפחות שישה בני אדם נחשבים לפצועים, אולם הרשויות טרם אישרו את מספר הנפגעים או ההרוגים.

נעמה ברקוביץ', ישראלית שמתגוררת בסידני סיפרה בתוכנית הבוקר: "המון משטרה ואמבולנסים, אמרו שהיה יריות בבית חב"ד באירוע הדלקת נרות, היה מרדף אחריהם. יש מסוקים באוויר. זה היה אירוע בחוף הראשי". לדבריה, הירי החל בבית חב"ד: "היה מרדף על החוף אחרי היורים. כולם נבהלו ורצו מפה, לא ברור בדיוק מה המצב. אנשים שואלים אם יש נפגעים, אם הכל בסדר, אם אנשים צריכים עזרה". היא הוסיפה כי "פינו מלא פצועים מהאזור שלי, לפחות שלושה".

ההזמנה לאירוע
ההזמנה הרשמית לאירוע הדקלת הנרות בבית חב"ד שבחוף בונדי, סידני, אוסטרליה
פרסומת

כתב רשת Sky News שנכח בזירה תיאר אנשים המסתתרים בבתים סמוכים, כאשר הבהלה התפשטה במהירות באזור. על פי הדיווחים, מנהיגת האופוזיציה קלי סלואן עמדה לשאת דברים בפני הקהל, כאשר המשתתפים החלו לפתע להימלט. גם דיוויד אוסיפ, יו"ר מועצת יהודי אוסטרליה, נשא דברים באותה עת.

האזור הוכנס לסגר, והמשטרה ממשיכה בחקירת האירוע. הרשויות שבו וקראו לציבור להימנע מהגעה לחוף בונדי ולרחובות הסמוכים, כל עוד האירוע נמשך. במשטרה הדגישו כי עדכונים נוספים יימסרו בהמשך עם התבהרות התמונה.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אמר: "אמרתי להם (אוסטרליה) שהמדיניות שלהם שופכת שמן על הבערה, האנטישמיות זה סרטן שמתפשט כשמנהיגים שותקים".

פרסומת

סשה רויטמן, מנכ"ל התנועה למאבק באנטישמיות: "מדובר בטבח, אירוע טרור רצחני המכוון כלפי הקהילה היהודית באחד החגים המיוחדים והשמחים ביותר בלוח השנה היהודי. מעבר לכך, האירוע הקטלני הזה הוא תוצר מובהק של הגל האנטי-ציוני ששוטף את אוסטרליה ואת העולם, גל המתבטא בפשעי שנאה ואלימות כלפי יהודים וישראלים, ומגמה כואבת שאפילו גברה אחרי הפסקת האש. האנטישמיות נמצאת כרגע בשיא שלא ראינו מאז ימי טרום-השואה, והעולם חייב להפנים זאת ולהתנהל בהתאם. חשוב להבין כי זו לא בעיה רק של הקהילות היהודיות בתפוצות - זו בעיה כלל-עולמית. מנהיגי העולם חייבים להגן בכל דרך על האזרחים החיים במדינתם, ויש להיאבק בתופעה הפסולה בכל דרך - לרבות חינוך, חקיקה, הסברה, אכיפה, חקיקה. זה הזמן לצעדים פרו-אקטיביים, אחרת יהודים לא יוכלו לחיות בביטחון".