בזמן שבארץ נתב"ג צפוי לשוב לפעילות בקרוב, ומסביב לעולם מנסים לשמור על ענף התיירות פעיל כמה שיותר גם בימים בהם הקורונה עדיין משתוללת, באוסטרליה הודיעו שהם שומרים על המדינה סגורה כמעט לגמרי והתושבים לא יוכלו לצאת לאירופה או אמריקה עד שנת 2022. 

בראיון שהעניק לאחרונה שר התיירות האוסטרלי, סיימון בירמינגהם, לעיתון מקומי, הוא ציין שהתחלואה הגבוהה במדינות אירופה ואמריקה לא מאפשרת להם לפתוח את השמים, ובקצב הזה גם בשנת 2021 התושבים לא יוכלו לטוס ליעדים אלה. כמובן שההחלטה היא דו כיוונית, והתיירים גם לא יוכלו להיכנס אליה.

לאורך כל תקופת הקורונה אוסטרליה סגרה את הגבולות שלה בצורה כמעט הרמטית ופעלה על פי שלבים מסודרים. אפילו השכנים מניו זילנד, שבה רמת תחלואה נמוכה לא יכלו להגיע. יש לציין שהטיפול של המדינה בקורונה מציב אותה כאחת המדינות שהתמודדו עם הנגיף בצורה הטובה ביותר

שלט תנועה (צילום: Sebastian Reategui, shutterstock)
שלט בסידני שקורא להימנע מטיולים מיותרים | צילום: Sebastian Reategui, shutterstock

הממשל באוסטרליה מציין שהשמיים לא יהיו סגורים לחלוטין ותתאפשר יציאה למקרים דחופים ומיוחדים, אך החופשות מעבר לים לא תתאפשר בקרוב. יחד עם זאת, כדי לעודד קצת את התושבים, בירמינגהם ציין שבסופ"ש יחל פיילוט שיבדוק האם ניתן לאפשר לתושבים לטוס לניו זילנד למטרות בילוי. מדינות נוספות איתן צפויים הסכמים פרטניים בעתיד הן יפן וסינגפור.

אפשרות נוספת שהחלו להציע במדינה, לכל מי שמתגעגע לטיסות, היא טיסה של חברת קוואנטס הלאומית, שממריאה מסידני, מקיפה את המדינה ונוחתת אחרי 8 שעות באותו השדה. הטיסה משייטת בגובה נמוך על מנת שהנוסעים יוכלו לראות מקרוב את הנקודות המפורסמות שמעליהן עוברים. על פי דיווחים מקומיים הביקוש לטיסה זו גבוה מאוד.

תושבים ברחוב (צילום: James D. Morgan, getty images)
נוסעים בטיסה פנימית בשמי אוסטרליה | צילום: James D. Morgan, getty images

"הדבר היחיד שישנה את התפיסה שלנו לגבי פתיחת השמים לתיירות חופשית היא התקדמות החיסון או פריצת דרך אחרת בנוגע לנגיף", אמר בירמינגהם בראיון. "עד שזה יקרה, תמיד נעדיף את האופציה הבריאותית".

כיום יש באוסטרליה (המונה מעל 25 מיליון תושבים) כ-1,389 חולים מאומתים, עם עלייה של כ-20 חולים ביום. בסך הכל מתו במדינה 898 אנשים מהנגיף.