איי פלאו, מדינת איים באוקיינוס השקט, שהיו סגורים במשך כשנה וחצי עקב משבר נגיף הקורונה ונחשבו למקום שאין בו קורונה, נפתחו לאחרונה בפני תיירים מחוסנים כולל לישראלים. תייר המעוניין להגיע צריך לעבור בדיקת קורונה לפני הטיסה, בנחיתה וחמישה ימים לאחר מכן, כדי לבדוק שאינו נושא את הנגיף הקטלני.

איי פלאו נחשבים לגן עדן לחובבי צלילה מכל העולם. טרם משבר הקורונה היו מגיעים למקום כ-10,000 ישראלים בשנה והמספרים רק עלו במהלך השנים. "זה אחד היעדים האהובים ביותר על ישראלים שמכורים לאתרי צלילה", טוען אלן המתגורר במקום. "אלפי ישראלים הגיעו לפני הקורונה לאיי פלאו והיו חלק בלתי נפרד מהנוף של האי".

החלטת ממשלת איי פלאו לסגור את האי בפני תיירים, באותו סגנון שבו נקטה ראש ממשלת ניו-זילנד מיד לאחר תחילת התפשטות הנגיף, התגלתה כמהלך נכון שמנע מבני האי לחלות בנגיף. כך, בזמן שלא היו תיירים באי, המקום היה מנותק מהעולם ותושבים רבים נהגו לצאת לדוג בים כדי לשרוד כלכלית. כיום מעל 80 אחוזים מ-18 אלף התושבים בפלאו מחוסנים והנדבקים הראשונים באיים התגלו רק בחודש שעבר.

"המהלך של ראש הממשלה לסגור את האיים היה מבריק למרות הנזק הכלכלי הכבד שספגה תיירות האי", ציין גורם מקומי. "רק עכשיו אנחנו מתחילים קצת להתאושש. הרבה עסקים נפגעו ונסגרו אבל ההגעה המחודשת של התיירים נותנת תקווה שהתיירות בפלאו תתאושש במהרה".

למרות תנאי הכניסה שדורשים לא מעט בדיקות קורונה, הטיסות לאיי פלאו כבר מלאות בתיירים שמגיעים מארצות הברית. נכון לעכשיו יש טיסה פעם בשבוע מהאי גואם של חברת 'יונטייד איירליינס' ושתי טיסות שבועיות מטייוואן.

פלאו (צילום: באדיבות המצולמים)
צילום: באדיבות המצולמים
פלאו (צילום: באדיבות המצולמים)
צילום: באדיבות המצולמים

פלאו (צילום: באדיבות המצולמים)
צילום: באדיבות המצולמים

"הטיסות מלאות ויש כוונה להוסיף טיסות נוספות", ציינה טובה, ישראלית המתגוררת יחד עם בעלה וילדיה בעיר יותר מעשרים שנה והם בעלי מועדון צלילה. "יש ביקוש גדול של תיירים לפלאו למרות התנאים הקשוחים שהממשלה הציבה לתיירים כדי להגן על בריאות התושבים מפני הקורונה. בינתיים לא הגיעו ישראלים, אבל אני מקווה שהם יגיעו בקרוב".

גם המזרח מתחיל להיפתח אחרי תקופה ארוכה

גם נפאל, אחד היעדים האהובים על הישראליים לטיולים ארוכים, פתחה את שעריה בפני תיירים לאחר שהייתה סגורה יותר משנה.

מדי שנה עשרות אלפי ישראלים נוהגים לטייל בנפאל, רובם מגיעים אליה מהודו. משבר הקורונה השאיר במדינה כמה ישראלים בודדים שנותרו בה מתוך בחירה.

על פי הודעת ממשלת נפאל, תייר שירצה להיכנס למדינה יצטרך להציג תעודת מתחסן ולעשות בדיקת קורונה 72 שעות לפני הטיסה. מי שלא מחוסן יבצע בדיקת קורונה לפני הטיסה וכשינחת ישהה שבועיים על חשבונו בבידוד ויצטרך לעבור בדיקה נוספת כדי לוודא שאינו נושא את נגיף הקורונה.

נערכים לארוחת הסדר בקטמנדו (צילום: בית חב"ד קטמנדו, נפאל, חדשות)
ליל סדר בנפאל ב-2019 | צילום: בית חב"ד קטמנדו, נפאל, חדשות

מצב התחלואה בנפאל נמצא בירידה ועומד על כ-1,100 חולים ביום בשבוע האחרון.

 מדריך למטייל בנפאל


בנוסף, גורמים בממשלת וייטנאם הודיעו שהם הולכים לפתוח מחדש את האי התיירותי פו קווק (Phú Quốc), הנמצא באזור הדרום-מערבי של וייטנאם, החל מאוקטובר לתקופת ניסיון של שישה חודשים. הפתיחה מגיעה לאחר שהמדינה מחפשת להחיות את הכלכלה שלה שספגה מכה קשה בזמן הקורונה. 

רשויות וייטנאם מציינות כי כל התושבים בפוקוק יחוסנו במלואם לפני פתיחת האי למבקרים. על פי רויטרס, רק 2.9% מאוכלוסיית וייטנאם חוסנו כנגד הנגיף עד כה. כמו כן, מצב התחלואה בוייטנאם נמצא בעלייה ועומד על 12,800 חולים ביום בשבוע האחרון.

האלונג ביי (צילום: Jimmy Tran, shutterstock)
התחלואה בוייטנאם בעלייה. האלונג ביי | צילום: Jimmy Tran, shutterstock

על מנת לקבל ביקור בפו קווק, יש להיות מחוסן בשתי זריקות ולבצע בדיקת קורונה לפני ההגעה.

מדריך למטייל בוייטנאם