mako
פרסומת

אחרי חצי שנה: הנוסעים האחרונים בעולם ירדו לחוף

ספינת הקרוז MV Artania יצאה מגרמניה לכיוון אוסטרליה בסוף 2019. כשהיא בלב ים, מגפת הקורונה התפרצה, עשרות נדבקו בנגיף והספינה נתקעה זמן רב בים. לאחר שישה חודשים הנוסעים האחרונים שלא ירדו ממנה והפכו לאחרונים בעולם שעדיין נמצאים על ספינה, חזרו הביתה

מערכת מדור החופש
מערכת מדור החופש
mako חופש
פורסם: | עודכן:
קרוז
MV Artania. אילוסטרציה | צילום: Vytautas Kielaitis, shutterstock
הקישור הועתק

לאחר שישה חודשים בים, ספינת הקורז MV Artania של חברת Phoenix Reisen, הספינה האחרונה בעולם עליה עדיין היו נוסעים, עגנה במל הבית שלה בעיר ברמרהבן (Bremerhaven) אתמול (ב'), ובכך תם המסע הארוך והמתיש שלה.

במקור הספינה ועליה 1,200 נוסעים ואנשי צוות יצאה למסע של 140 יום שהחל ב-21 בדצמבר 2019, מהנמל בהמבורג גרמניה, אל תחנות שונות מסביב לעולם, כשהמטרה היתה להגיע עד אוסטרליה. תוך כדי השיט התפרץ נגיף הקורונה, אך הספינה המשיכה במסעה המתוכנן.

בסוף חודש מרץ כאשר הספינה עגנה בפרת' באוסטרליה נתגלו על סיפונה 36 חולים בקורונה. כל החולים פונו מיד לבתי חולים במדינה, כאשר כל שאר הנוסעים ואנשי הצוות נשארו בהסגר על הספינה ולאחר שבועיים עלו על טיסות שונות לפרנקפורט.

שמונה נוסעים ששהו על הספינה החליטו לא לרדת ולעשות את המסע מאוסטרליה בחזרה לגרמניה בשיט ובכך הפכו לקראת סוף אפריל לנוסעי הקרוז האחרונים בעולם. המסע מאוסטרליה היה אמור להימשך מספר שבועות , אך בדרך הספינה עגנה במדינות שונות במזרח כדי להוריד אנשי צוות והשיט לקח בסופו של דבר כמעט חודש וחצי.

הנוסעים ואנשי הצוות שנשארו עד הסוף מתארים חווייה ייחודית ומוזרה שעברו בדרך. כולם יינו לטובה את קפטן הספינה שניסה להרים את המורל כמה שאפשר ואף שט בצורות מוזרות, היות וכל הים היה לרשותם. כך למשל, נראה שיט בצורת לב שהספינה עשתה בדרכה הביתה.: