בלי מזגנים: החום הכבד במערב אירופה נמשך - אנשים ישנים בפארקים וקופצים לנהרות
החום הכבד שמטפס אל מעל ל-40 מעלות, צפוי להימשך עד לסוף השבוע הקרוב. בערים כמו פריז, בה אין היערכות מתאימה למזג האוויר הקיצוני, לא מעט אנשים העבירו את הלילה בפארקים, קפצו לנהרות ומזרקות במהלך היום ואטרקציות רבות נסגרו מוקדם. על פי הדיווחים, כ-40 אנשים מתו מטביעה בימים אלה


כבר כמעט שבוע שגל חום קיצוני פוקד את מערב אירופה, עם טמפרטורות שמטפסות מעל ל-40 מעלות. בלא מעט מדינות, שלא מורגלות לחום הכבד, אין כלל מזגנים בבתים, וכך למשל, בצרפת, לא מעט תושבים העבירו את הלילה החם בפארקים ציבוריים באוויר הפתוח כדי לנסות וליהנות מקצת בריזה.
בנוסף, על פי דיווח בניו יורק פוסט, 40 בני אדם טבעו למוות בצרפת מאז יום חמישי האחרון, בזמן שגל החום החריג דוחף מיליונים לחפש הקלה מהטמפרטורות הקיצוניות. בתוך כך, ראש ממשלת צרפת סבסטיאן לקורנו אמר כי ההרוגים הם בעיקר צעירים, ושירות מזג האוויר מטאו פראנס הכריז על כוננות אדומה ב-54 מחוזות - בערך חצי מהמדינה.
גם מלונות רבים מתמודדים עם חוסר במיזוג מתאים לחום הכבד, ואטרקציות סגורות מזהירות את המבקרים ואף סוגרים מוקדם. "אף שחלקים מהמבנה ההיסטורי שלו עמידים, המוזיאון עדיין פגיע ואינו מותאם מספיק לשינויי האקלים", נמסר מהלובר, שהודיע כי מיום רביעי ועד שבת ייסגר שעתיים מוקדם מהרגיל. "הצטברות החום מגיעה לשיאה לקראת סוף היום ומתגברת עוד יותר בגלל מספר המבקרים הגבוה".
גם במגדל אייפל שינו את שעות הפעילות בעקבות החום הכבד, והוא נסגר בימים אלה אחר הצהריים במקום בשעות הלילה המאוחרות כרגיל. במדינה שבה מיזוג אוויר אינו נפוץ במיוחד, גם בתי ספר, תחבורה ציבורית ואירועי ספורט הושפעו מהתנאים הקיצוניים.
כאמור, גל החום לא נעצר בצרפת: גם איטליה, ספרד ובריטניה נפגעו ממנו. לפי תחזיות סוכנות האקלים של האו"ם, שינויי האקלים שמקורם בפעילות אנושית קשורים למזג אוויר קיצוני יותר ויותר, וחמש השנים הקרובות צפויות לשבור עוד שיאי חום. התנאים הקיצוניים צפויים להימשך לפחות עד סוף השבוע הקרוב.
לדברי ד"ר ערן כתר, יועץ וחוקר תיירות מהמחלקה לניהול תיירות ומלונאות באקדמית כנרת: "גל החום הכבד שפוקד את אירופה ממחיש כי שינויי האקלים אינם עוד סוגיה סביבתית עתידית, אלא אתגר תיירותי מיידי. דרום אירופה ואגן הים התיכון, שהיו במשך עשורים מוקד המשיכה המרכזי של חופשות הקיץ מתמודדים כיום עם מציאות חדשה של עומסי חום קיצוניים, פגיעה בחוויית הביקור, סגירת אתרים פתוחים, לחץ על מערכות תחבורה, מלונות ואטרקציות וסיכון בריאותי גובר למבקרים ולעובדים בענף התיירות והמלונאות".
ד"ר כתר מציין שהמשמעות לכך אינה בהכרח ירידה כוללת בביקוש אלא התאמה ושינוי בדפוסי הביקוש. "אנחנו יודעים שיותר תיירים צפויים להעדיף עונות מעבר, יעדים קרירים יותר, אזורים הרריים או צפוניים וחוויות המותאמות לשעות הבוקר והערב. בין היתר, משבר האקלים דורש מיעדי תיירות בדרום אירופה שורה של התאמות פיזיות, לרבות הצללה, נקודות מילוי מים למבקרים, מידע בזמן אמת על עומסי חום, התאמת שעות פעילות, הכשרת עובדים ותכנון תיירותי המותאם לגלי חום. היעדים שישגשגו בעשור הקרוב לא יהיו בהכרח אלה עם מזג האוויר האטרקטיבי ביותר, אלא אלה שיידעו להסתגל אליו בצורה הטובה ביותר, ולשמור באופן מיטבי על חווית התייר".