לאחר שלא מעט מדינות החלו לסגור את מעברי הגבול בימים האחרונים, וגרמו לאלפי ישראלים להיתקע מבלי יכולת לחזור לארץ, נראה שכעת הגיעה זמנה של תאילנד לעלות שלב. על פי הדיווחים, נגיף הקורונה מתפשט במדינה בצורה מדאיגה וכ-600 בני אדם כבר נמצאו חולים, כשרק היום נוספו 188 בני אדם לרשימה.

בעקבות כך, קניונים נסגרו, מכוני כושר ומסאג'ים, שווקים, בתי ספר, מסעדות, אוניברסיטאות ועוד, סגרו את שעריהם. רק מרכולי המזון ושליחי האוכל הורשו לפעול במתכונת חירום, והמצב מזכיר את מה שקורה בארץ.

על פי ההערכות שונות, ברחבי תאילנד שוהים נכון לעכשיו ועל אף האזהרות כ-300 ישראלים המחפשים טיסות חזרה לישראל ועוד כ-150 ישראלים נוספים המתגוררים בבנגקוק ורוצים לחזור לארץ מחשש שיידבקו בקורונה.

חיילי צבא תאילנד מסתובבים בלילות ומחטאים את מרכזי הקניות ורחובות העיר ודואגים לבדוק שהתושבים ממלאים אחר ההוראות ונשארים בבתים.

נועם, מטייל ישראלי בקוסמוי מנסה כבר כמה ימים למצוא טיסות מבנגקוק לישראל אבל ללא הצלחה רבה. "אין טיסות ישירות לישראל אלא רק טיסות המשך של חברות זרות שגם מגיעות רק עד אירופה ולא ישראל. מרבית הטיסות מלאות ואנחנו שוברים את הראש איך למצוא טיסה ליעד קרוב לאירופה ומשם להמריא לישראל", הסביר נועם. "יש כמה עשרות של ישראלים שנותרו בקוסמוי כי הם חשבו שעדיף להם להישאר באי עד אשר הקורונה תעבור מאשר לחזור לישראל, אבל המצב השתנה בצורה קיצונית".

נועם מוסיף: "בתי החולים פה רובם גרועים ועדיף כבר להיות בארץ שבה יש מערכת בריאות מהטובות בעולם ולא לסכן את החיים שלנו. מעבר לזה המחירים רק מטפסים ולא לכולם יש 1,500 ו-2,000 דולר. מצב מלחיץ מאוד. האמת, עד לפני שבועיים היינו שאננים עכשיו כולם לחוצים להגיע לארץ".

מטיילים אחרים מנסים את מזלם בטיסות להונג קונג ומשם לתפוס את טיסת אל על ביום שלישי לישראל.

הרב נחמיה וילהלם, שליח חב"ד בבנגקוק, ציין שהישראלים מנסים למצוא טיסות של חברות זרות כדי לצאת מתאילנד ולא להיתקע סגורים במדינה. החשש הוא שבימים הקרובים תאילנד תסגור את גבולותיה האוויריים והיבשתיים כך שתיירים לא יוכלו לצאת מהמדינה.

עו"ד יוסי מרלינג המתגורר בתאילנד ונשוי לאזרחית תאילנדית סיפר ל-mako כי ברחובות אין כמעט תנועה של אזרחים למעט מרכזי הקניות שפתוחים. "אני מעריך שבימים הקרובים תהיה עוד החמרה בהוראות של הממשלה לאזרחים בגלל שמספר החולים בקורונה מכפיל את עצמו כמעט מידי יום. למרות זאת, אני נשאר פה ולא חוזר לארץ", הסביר מרלינג.

גם במשרד החוץ קוראים לישראלים השוהים בתאילנד ובקמבודיה לעזוב מיד ולחזור לארץ מחשש שהם עלולים להיתקע במדינות הללו.