"השבח לאל, אנחנו עושים יופי של עסקים ומצפים לעונת תיירות מלאה", אומר חומאיון חאן, מנהל "מלון אלפין" בעיר אבוטבד בה נתפס וחוסל בן לאדן בתחילת החודש. "אני לא מאמין שלתקרית הזו תהיה השפעה שלילית, כי העיר שלנו נורמאלית ושלווה ואנשים ממשיכים לעשות כאן עסקים ללא כל חשש". חומאיון מבטא בדבריו את התחושה הכללית של בעלי המלונות באזור – שאינם מודאגים כלל ממוניטין רע כלשהו שדבק בעירם, ומחכים מלאי תקווה לקיץ ולתיירים שיביא עימו. המלונאים מדווחים על תחזיות מעולות לעונה הבוערת, ולא מרגישים ירידה בהזמנות.

ואדי קאגן פקיסטן
עיירת מסתור לטרור? מה פתאום, זו עיירת קיט שלווה. ואדי קאגן

איזו סיבה יש לאנשים להגיע לאבוטבד בכלל? מסתבר שבלי קשר לטרוריסטים בינלאומיים שמוצאים בה מחסה, מפורסמת העיירה כאתר נופש פקיסטני שליו. אבוטבד שוכנת בין גבעות מנוקדות עצי אורן, ומבטיחה למבקרים בה נופים מרהיבים ומזג אוויר נוח; תיירים רבים בוחרים בה כיעד לטיול יום מהבירה איסלאמבאד, והיא מככבת ברשימת יעדי התיירות הרשמיים של פקיסטן כאזור נופש קיצי פופולארי.

מסגד אילייאסי פקיסטן
יש מה לראות. מסגד אילייאסי

האטרקציות באבוטבד כוללות, בין השאר, את ואדי קאגן (עמק האגן, בתרגום חופשי לעברית) המרהיב. לאורך העמק זורם נהר הקונהר, וגובה הרכסים מסביב נע בין 650 ל-4,170 מטרים.
אטרקציה נוספת באזור היא מסגד אילייאסי, מסגד מפורסם שנבנה מעל מעיין הנובע מתוך ההר. מול המסגד מצוי אגם, בו נהנים התיירים לשוט בסירות פדלים. ואם אתם לא יכולים לדמיין את הטיול שלכם בלי שופינג – דעו שאבוטבד משופעת גם בבזארים לרוב.

אבוטבד פקיסטן
אין ירידה בהזמנות. מבט אל אבוטבד מן ההרים

נדמה שבסופו של דבר, בן לאדן בחר לו יעד לא כל-כך גרוע. למעשה, רבים מעריכים שדווקא בגלל אופי העיירה השקטה ומזמינת הפנים לתיירים, שעוברים בה בדרכם בהיותה צומת דרכים לקשמיר, בחר בה בן לאדן כמסתור במטרה להטעות את האמריקאים. מי יחשוד בעיירה בה השתקע הצבא הפקיסטני מאז 1850, ובה אקדמיה צבאית וארבעה בסיסי צבא? כיוון שאבוטבד היא גם יעד תיירותי מובהק, רבים הם הנכנסים והיוצאים ממנה, מה שמקל על ההתערות והופך את המקום לכזה שבו לא שואלים יותר מדי שאלות על השכנים.

המלונאים בעיר, כאמור, מלאי תקווה. הם מתעקשים ששלוות העיירה כמעט ולא הופרה, ולמען האמת, הם אומרים, הפרשה כולה בהחלט עשויה להתגלות כבונוס.

מסע בפקיסטן בלי בן לאדן