האנטישמיות באוסטרליה: "אמרו לאח שלי הקטן שהוא צריך לחזור למשרפות"
איתמר פרנסיס, תלמיד כיתה י"ב בבית ספר באוסטרליה, סיפר בחדשות הבוקר על החשש להגיע ללימודים לצד האווירה האנטישמית היום-יומית אותה חווים היהודים באזור: "כותבים בשירותים 'מוות ליהודים' ומציירים צלבי קרס"

האנטישמיות באוסטרליה הולכת וגוברת: איתמר פרנסיס, נער בן 18, לומד בכיתה י"ב בבית ספר מקומי במדינה, סיפר הבוקר (שלישי) לנסלי ברדה ב"חדשות הבוקר", על האירועים הקשים שחווה וחוסר המענה בו נתקל מצד המורים.
מה הדבר הכי מכוער שעשו לך?
"מישהו כתב בגרמנית 'מוות ליהודים' בשירותים וצייר צלבי קרס, היו חריטות על העצים, אמרו לאחי הקטן שהוא צריך לחזור למשרפות ושמגיע לכל היהודים למות".
ספר על החוויות האנטישמיות שעברת.
"אני ועוד יהודים רבים בבית ספר חוו אנטישמיות. המורה שאמורה לטפל האירועים כאלה בעצמה אנטישמית, המסר שזה מעביר זה שאי אפשר לפנות אליה. בית הספר לא עושה שום דבר, רואים שלא אכפת להם. גם כשיש מקרים הם לא מסכימים להגיד את המילה 'אנטישמיות'. הם לא עושים כלום ואז מעבירים עליי ביקורת כשאני מגיב נגד הפעולות".
לאחר שראש ממשלת אוסטרליה, אנתוני אלבניזי הודיע כי יגרש את שגריר איראן, לאחר שנקבע כי טהרן עומדת מאחורי שתי מתקפות אנטישמיות נגד הקהילה היהודית במדינה, סיפר פרנסיס כיצד נתקל בחוויות משפילות על בסיס יומיומי. "הם עושים מה שבא להם בהפגנות, שורפים גנים ובתי כנסת", הסביר. "דברים שלא עושים בכל מקום אחר נורמלי. יש הרבה אנשים שרוצים לעשות עלייה ולחזור לארץ, יש אווירה עוינת כלפי יהודים וישראלים, לא ברור אם אפשר להראות את זה שאתה יהודי. יש מלצרים שלא מסכימים לשרת יהודים במסעדות"
אתה מתכנן להתגייס?
"יש לי רצון מאוד גדול לחזור לארץ, זה הבית שלי - המשפחה והחברים שלי שם. אני עוד לא בטוח מה התוכניות שלי, אני רוצה להתרכז בלימודים ושיהיו לי ציונים טובים, אבל יש לי רצון".