כשנמאס ליצור "עוד מאותו הדבר", מגיעים הרעיונות הטובים באמת. כך מסביר מעצב העל איגור לובנוב את הדרך שהביאה אותו לעצב את "כוכב לבונוב" - יאכטת הפאר החדשה אשר מיוצרת בימים אלו על פי עיצבו מדוקדק שהכין, ואשר תהיה ליאכטה הראשונה אי פעם אשר תעוצב בצורת חצי כוכב. 

עוד ב-mako חופש:

הזוי ומדהים: מה קורה למוח שלנו בעומק 100 מטר?
הימלאיה, ספינקס או זאב: חתולים נדירים מהעולם

אופנתי וטרנדי: מתחמי נופש חדשים בארץ

להוכיח שזה אפשרי

המעורים בתחום יאכטות הפאר יוכלו לספר שעות רבות על הספינות המפוארות, אשר חרגו כבר מזמן מההגדרה "ספינות קטנות לשימוש פרטי". עשירי העולם הפכו את היאכטות לאחד מסמלי הסטאטוס המרכזיים של ימינו, ורבים מחזיקים בספינות פאר אדירות מימדים, אשר מעוצבות בקפידה ומרוהטות על ידי גדולי המעצבים.

אך בניגוד לאותן יאכטות מדהימות, המקרה הנוכחי מצליח ליצור ציפייה אדירה להשקתה של היאכטה המדוברת. "ישבתי עם חבר נוסף והחלפנו רעיונות בקשר ליאכטות", נזכר לבונוב כיצד הפרויקט השאפתני יצא לדרך. "והגענו למסקנה שעבור אלו אשר אינם מגיעים מעולם הספנות, כל היאכטות נראות בדיוק אותו הדבר". 

"זה נראה כאילו הידע והפיתוחים של עשרות השנים האחרונות פשוט לא הגיעו לתחום היאכטות", הוא ממשיך. "פיתוחים טכנולוגיים, טרנדים עיצוביים, מגמות מעולם עיצוב הרכב. כולם הניבו ידע שפשוט נעצר בכניסה למרינה".

אז, הוא מספר, חברו קשקש סקיצה מגוחכת על מפית בבית הקפה בו ישבו. הסקיצה הייתה כה מופרכת, עד שהיא צדה את עינו של מעצב העל העסוק. "זה נראה כל כך מיוחד וכל כך נהדר, שכל מה שרציתי היה פשוט להוכיח שזה גם אפשרי", לדבריו. 

יאכטה כוכב מבט (צילום: BMT Nigel Gee)
נפרשת על פני 132 מטר אורך וכוללת למעלה מ-3,500 מ"ר של שטח בנוי | צילום: BMT Nigel Gee
יאכטה כוכב (תמונת AVI: BMT Nigel Gee, יוטיוב)
הקומות הראשונות ממוקמות מתחת לקו המים | תמונת AVI: BMT Nigel Gee, יוטיוב

אז מה היה באותה סקיצה שכבש את ליבו של לבונוב? כיאה לשמה של היאכטה, היא מעוצבת פשוט מאוד כחציו העליון של כוכב. היא נפרשת על פני 132 מטר אורך וכוללת למעלה מ-3,500 מטרים רבועים של שטח בנוי, וגובה הוא מעט יותר מ-60 מטרים. היא גם כוללת מערכת מתקדמת להנעה מהירה במיוחד ומערכת היגוי מורכבת ליכולות תמרון משופרות. 

גם מערך המעליות בספינת הפאר הזו היה מבצע מורכב למדי. בסך הכל פועלות על הסיפון 4 מעליות, מהן 1 אשר מגיעה לחדרי המכונות ומיועדת לאנשי הצוות, ו-3 הנותרות נפרשות על פני הקומות השונות. הקומות הראשונות ממוקמות מתחת לקו המים, ומהן ניתן להשקיף אל הנוף התת ימי באמצעות חדרי תצוגה מיוחדים אשר מעוצבים כצוללת. המעליות ממשיכות עד לרציף העליון בקומה השמינית, ממנו ניתן להשקיף למרחקים ונושא את השם המחייב "ראש הכוכב". 

"ה'כוכב' היא הפירוש שמספקת המאה ה-21 לשילוב הקדוש שבין אומנות לבין המדע", מצהיר ג'יימס רוי, יו"ר חברת עיצוב היאכטות BMT Nigel Gee. "אנחנו ברי מזל שאנו חיים בעידן בו הפיתוחים המדעיים והיכולות המכאניות מאפשרים להוציא לפועל רעיונות גדולים של אמנים גדולים, ממש כמו במקרה הנוכחי".

יאכטה כוכב תרשים (צילום: BMT Nigel Gee)
כך זה נראה מבפנים | צילום: BMT Nigel Gee

הכתבה פורסמה במקור באתר פורבס 

הסיפור שמאחורי ההצלחה המסחררת של Houzz