"יכול היה להיות שם חומר נפץ": תושבת רעננה מצאה פתק "פאק ישראל" במזוודה – הרשויות בודקות את האירוע
נועה צבר דבוסקין חזרה מחופשה בסיאטל עם ילדיה, אך כשפתחה את המזוודה בביתה ברעננה נחרדה לגלות פתק שטנה שעליו נכתב "פאק ישראל". המקרה הועבר לתחקור המחלקה לביטחון המולדת בארה"ב ומעורר חשש כבד לכשל אבטחתי חמור בדרך לישראל. בשיחה עם mako היא משחזרת את הרגעים המטלטלים ומזהירה מהשלכות המחדל

בעקבות הדיווחים על אירוע האנטישמיות המטריד בטיסה מארצות הברית, נועה צבר דבוסקין, תושבת רעננה שחזרה להתגורר בישראל לאחר 16 שנה בסיאטל, משחזרת בשיחה עם mako את הרגע שבו פתחה את מזוודתה בביתה וגילתה בתוכה פתק שעליו נכתב "פאק ישראל".
האירוע התרחש ביום ראשון שעבר, כאשר צבר דבוסקין חזרה מחופשת קיץ בסיאטל עם ילדיה, שנולדו וגדלו בעיר. המשפחה טסה מסיאטל ללוס אנג’לס, ומשם המשיכה בטיסה ישירה לישראל. רק כשהגיעה לביתה ופתחה את הכבודה, נחשפה לפתק הבוטה. "התחושה הראשונית כשראיתי אותו הייתה בעיקר גועל ואי-נעימות, בייחוד מהמחשבה ומהחשש שהילדים שלי היו עלולים לראות אותו ראשונים. הייתי פשוט בשוק", היא משחזרת. "פחדתי שאולי חיבלו בדברים נוספים במזוודה או גרמו נזק לתכולה, אבל רק הפתק היה שם. זה בקלות יכול היה להיות כל דבר אחר".

מיד לאחר גילוי הפתק פנתה צבר דבוסקין לרשויות נמל התעופה, לשגרירות האמריקאית בירושלים, למחלקה לביטחון המולדת של ארה"ב (DHS) וכן לארגון הבין-לאומי StopAntisemitism, שהביע זעם בעקבות האירוע. "מה יקרה אם בפעם הבאה אותו אדם יניח במזוודה חומר נפץ כשתהיה לו הזדמנות?", מזהירים בארגון StopAntisemitism.
"מדובר בכשל ביטחוני חמור, שבמסגרתו לגורם בלתי מורשה הייתה גישה לכבודה שנמסרה לבטן המטוס, והיה לי חשוב שהאירוע יתוחקר באופן מיידי", מוסיפה נועה. נכון לעכשיו היא קיבלה אישורים רשמיים על קבלת הפניות והדיווחים בידי הרשויות המטפלות באירוע, ונמסר לה כי הנושא נמצא בבדיקה ובתחקור של הגורמים המוסמכים. "הציפייה שלי היא לא ברמה האישית מול מי שעשה את זה, אלא ברמת האחריות והביטחון", היא מציינת. "אני מקווה שהבדיקה של הרשויות תזהה את הכשל ותמנע מקרים כאלה בעתיד".
