אין תמונה
חורף אמיתי, לא צחוק
לקפוא

בגובה מאתיים קילומטר מעל פני הים החורף הישראלי הוא חורף אמיתי, ודווקא בגלל זה מציעים בחוות הבוקרים במרום גולן נופש לכל המשפחה הכולל לינה בבקתת בוקרים, טיולי סוסים או טומקארים, ביקור בסדנת פיסול בפלדה ומרקים מהבילים על ראש הר בנטל, ממש מעל העננים.
מחירים: טיולי טרקטורונים והטומקארים: 220 ₪ לזוג, לינה בבקתת בוקרים: 650 ₪ ₪ לסופ"ש לזוג.
לפרטים והרשמה: תיירות מרום גולן-6960267- 04

לבשל

על שפת הכנרת ממוקמת לה וילה מלצ'ט המפוארת, שנבנתה בשנות העשרים כבית חופש עבור הלורד מלצ'ט. אפשר לחוש מעט אווירה אריסטוקרטית ולהשתלב בסדנת בישול שף מיוחדת שתערך במטבח המרווח של הוילה ביום שישי. את הסדנא יעביר השף איתן פרי מ"ספייסס", והוא יתרכז בעיקר בפירות ים בשילוב עשבי תיבול גליליים. הסדנא כוללת ארוחה מלאה המלווה ביינות ושוקולדים.
מתי: שבת ב-16:00. כשלוש שעות.
מחיר:250 ש"ח לאדם.
לפרטים והרשמה:
וילה מלצ'ט- 04-6716205

לנרקס

כפר הנופש גונן מוציא בשישי ושבת טיולים מודרכים אל פריחת הנרקיסים, המצויים בשיא עונת הפריחה שלהם. הטיול יוצא במכוניות פרטיות אל תל אנפה, המכונה "גבעת הנרקיסים" בשל ריכוז הפרחים הגדול שבו, וכולל גם מעבר בשביל רקפות, תצפיות על שפני סלע, גילוי מאובנים בגן הגיאולוגי וירידה בסולמות אל נקיקים בסלע.
מתי: שישי ושבת ב-10:00
מחיר: 40 ₪ למכונית
לפרטים והרשמה: כפר הנופש גונן- 04-6955220

אין תמונה
בראנץ' בצובה
לצעוד

בקיבוץ צובה היפה שבהרי ירושלים משיקים תכנית בריאות חדשה בימי שישי. במסגרת התכנית יוצאים על הבוקר למסלול "הליכה מודעת" מודרך בו לומדים איך ללכת נכון, ממשיכים לסדנת יוגה-מדיטציה מרגיעה להרפיה ומקנחים בארוחת בוקר כיפית, בסלסלת פיקניק או מתפריט בראנצ' בריאותי עשיר.
מחירים: מסלול הליכה ויוגה 25 ₪, סלסלת בריאות לזוג 173 ₪, בראנץ' במלון 95 ₪.
לפרטים והרשמה: קיבוץ צובה- 02-5347000

ללקק

בחמישי הזדמנות להפסיק לפנטז וללכת להגשים את הפנטזיה. בבוטיק השוקולד "שוקולדה" תערך סדנת "שוקוהליק", בה מוזמנים המשתתפים ללמוד על ההיסטוריה ואופן ייצור השוקולד ובעיקר להתנסות בעבודה מעשית ובהכנת שוקולדים וטראפלס. מלקקים המון וגם לוקחים הביתה את כל מה שמכינים.
מתי: חמישי ב-19:00. כשעתיים.
מחיר: 150 ש"ח לאדם.
לפרטים והרשמה: שוקולדה- אחוזה 144, רעננה, 09-7486501 

נרקיסים (יח``צ: אפרת קנר,  יחסי ציבור )
איזה ריח של חורף | יח``צ: אפרת קנר, יחסי ציבור
לנטוע

אם תמיד חלמתם על בוסתן פירות בחצר, מסתבר שעכשיו זה הזמן שלכם לנטוע. על כל זאת ועוד תוכלו לשמוע מפי האגרונום אהרון ברגר, במפגש שיוקדש לשתילה וטיפול בעצי פרי נשירים וורדים, שעונת הנטיעות שלהם נפתחת ממש עכשיו. המומחה יסביר את כל מה שתמיד רציתם לשאול ולא העזתם בענייני גיזום, שתילה, זיהוי פגעים, הדברה, הזנה והשקיה.
מתי: שישי ב-10:00. הכניסה חופשית.
לפרטים והרשמה: משתלת גבעת ברנר- 08-9443952