mako
פרסומת

הטיסה בוטלה, הנוסעים הועברו באוטובוס למדינה אחרת - והמתינו עוד כ-30 שעות

טיסת ארקיע שהייתה אמורה לצאת ממונטנגרו לישראל. הועברה לאלבניה בעקבות קשיים בשדה התעופה. עבקבות בעיה במעבר הגבול לא כל הנוסעים הגיעו לטיסה. "עד שהגענו לשדה בטיראנה המטוס כבר המריא, לא היה עם מי לדבר", סיפר אחד הנוסעים. מארקיע נמסר: "המתנה נוספת לטיסה הייתה חורגת משעות הפעילות המותרת של צוות האוויר, ובכך הייתה יכולה למנוע את הטיסה"

חדשות הבוקר
mako
פורסם:
הישראלים שנתקעו שעות במעבר באלבניה
צילום: מתוך "חדשות הבוקר", קשת 12
הקישור הועתק

עשרות נוסעים ישראלים שטסו למונטנגרו נשלחו באוטובוס לאלבניה לאחר קשיים בשדה התעופה במדינה, ושם נאלצו לחכות עוד 30 שעות עד לטיסה חזרה לארץ. אדם בר זיו, אחד הנוסעים שטס עם חברת ארקיע, סיפר ב"חדשות הבוקר" מתי גילו כי לא ימריאו ממונטנגרו. "הגענו בזמן לטיסה, וארקיע ידעה מהצהריים שהמטוס לא נוחת שם. היא הנחיתה אותו בטיראנה שבאלבניה. חיכינו שעות, ואז הוציאו אותנו כמו עדר", סיפר לניב רסקין.

בעקבות טענות על עימות אלים בין הנוסעים הישראלים לצוות המקומי במעבר הגבול באלבניה, ביקש בר זיו להבהיר מה קרה שם: "לא היה נציג שהציג לנו את הדבר, סילקו אותנו מהשדה. במעבר הגבול קרה מקרה של הנוסעת והבן שלה, איש מעבר הגבול והאישה החליפו דברים ונוצר מצב אלים שהוא משך אותה. הבן שלה ניסה להגן עליה, אבל לא הייתה אלימות".

"ישבנו וחיכינו לראות מה קורה, והגענו בזמן לאלבניה. עד שהגיע הנציג של ארקיע, המטוס המריא. הוא שלח אותנו למלון בשש בבוקר. רצינו רק להגיע למקום להניח את הראש, ולא היה עם מי לדבר. לא ענו לנו בטלפון, רק בוואטסאפים. נציגה זרה ייצגה את ארקיע", סיכם.

תגובת ארקיע: "במהלך העברת הנוסעים לשדה התעופה נרשם עיכוב באוטובוס האחרון לאחר שמספר נוסעים ישראלים לא שיתפו פעולה עם דרישות נציג רשמי של ביקורת הגבולות המקומית. מסיבות שלא ניתן לפרט לגביהן, המתנה נוספת לאוטובוס הייתה מובילה שצוות האוויר יחרוג מהגבלת שעות הפעילות המותרת ובכך למנוע את המראת הטיסה ולהשאיר את הנוסעים ביעד. בהתאם לכך הטיסה יצאה כמתוכנן, נציג ארקיע המקומי המתין לנוסעים בשדה התעופה, דאג להעבירם למלון ובהמשך הוקצה מטוס מיוחד שהחזיר אותם לישראל".