חילוץ הישראלים מדובאי יוצא לדרך: כך הוא יעבוד
אל על וארקיע צפויות להתחיל מחר (ו') להפעיל טיסות מיוחדות מדובאי לתל אביב. הנוסעים יוכלו לטוס עם כבודת יד וטרולי בלבד והמטוסים מישראל ימריאו לדובאי ללא נוסעים. נכון לרגע זה, עדיין ישנם קשיים באישור מול הרשויות באמירויות ויש לעקוב אחרי ההתפתחויות

מערך טיסות החילוץ מדובאי לישראל צפוי לצאת לדרך מחר (שישי), אם יפתרו כל הבעיות ויתקבלו האישורים של גורמי הביטחון להפעלת טיסות מיוחדות להשבת ישראלים השוהים באיחוד האמירויות. הטיסות יוצעו במחיר אחיד של 249 דולר לכרטיס מסוג לייט.
הטיסה הראשונה, LY974, תמריא מתל אביב בשעות הבוקר ללא נוסעים ותצא מדובאי בחזרה לתל אביב בשעה 11:00. טיסה נוספת, LY972, צפויה להמריא מדובאי בשעה 13:00. הכרטיסים זמינים להזמנה באתר אל על ובאמצעות סוכני הנסיעות.
בהתאם להחלטת רשויות המדינה, הנוסעים בטיסות החילוץ יוכלו לעלות למטוס עם כבודת יד בלבד, כולל טרולי, ולא תתאפשר הטסת מזוודות. בחברה מדגישים כי ייתכנו שינויים בפעילות בהתאם להנחיות גורמי הביטחון וגורמים נוספים.
באל על מסרו כי מידע עדכני על טיסות החילוץ יפורסם באופן שוטף באתר החברה וכי היא תפעל לתגבור לוח הטיסות במטרה לסייע לכמה שיותר ישראלים לשוב לישראל בבטחה.
גם חברת ארקיע הודיעה על פתיחת מכירת הכרטיסים לטיסות המיוחדות מדובאי לתל אביב, שיחלו לפעול ביום שישי בהתאם ללוח הטיסות שפורסם. הכרטיסים יימכרו באתר ארקיע בלבד.

גם כאן, בהתאם להנחיות גורמי הביטחון, בשלב זה הנוסעים יוכלו לעלות לטיסה עם כבודת יד בלבד, כולל טרולי. יתרת הכבודה תוטס לישראל בהמשך בטיסה מיוחדת המיועדת למטען בלבד. עם הגעת הכבודה לישראל, הנוסעים יעודכנו ויידרשו להגיע לנתב”ג ולאסוף אותה באופן עצמאי.
ממשרד התחבורה נמסר: "בעקבות אירוע הטרור אמש בטיסת פליי-דובאי, הודיעה החברה כי היא משעה את טיסותיה אל ישראל וממנה, וזאת במקביל להנחיית ראש הממשלה והמלצת שרת התחבורה וראש השב״כ להשעיית הטיסות עד להשלמת החקירה.
עם קבלת האישורים הסופיים של גורמי הביטחון חברות התעופה הישראליות יפעילו החל ממחר טיסות השבה, במטרה להחזיר ישראלים ארצה מאיחוד האמירויות.
במקביל, הועברה אמש פנייה דחופה להגדלת היקף הטיסות של חברת איתיחאד לישראל מאבו דאבי. בהנחיית רה"מ, בהמשך לבקשת שרת התחבורה מירי רגב, סוכם עם משרד האוצר כי המדינה תשפה את חברות התעופה הישראליות, לאור העובדה כי חברות התעופה הישראליות יטוסו ריקות לאמירויות וישובו עם הישראלים שהיו אמורים לשוב ארצה בחברת פליי-דובאי.
לפיכך מחובת חברות התעופה הישראליות לשמור על רמת מחירים הוגנת ולא לנצל את המצב. אנו קוראים לציבור הנוסעים לעקוב אחר לוח טיסות ההשבה של החברות הישראליות (אל על, ארקיע, ישראייר) אשר יחלו החל ממחר.
על הנוסעים שטסו עם חברת פליי-דובאי, לפנות אל החברה על מנת לממש את כלל הזכויות המגיעות להם לפי החוק - לרבות לינה, השבת תמורה על הטיסה וסיוע נוסף בהתאם לצורך".
