מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. רלוונטי מאד לפונים בשפה העברית.

mako
פרסומת

פי 10 מהמותר: דיילת עלתה שיכורה לגמרי לטיסה

מרגיט לייק בת ה-56, שעובדת בחברת "יונייטד" כבר 26 שנים, עלתה לטיסה מסן פרנסיסקו ללונדון כשהיא שיכורה. צוות החירום הגיע למטוס ה-777 לאחר הנחיתה בהית'רו והבחין בה כשהיא סובלת מלחץ דם נמוך וריח אלכוהול נודף ממנה. צוות ההגנה טען כי היא עשתה זאת כי חוותה תחושות של בדידות ועצב בעקבות אבל אישי

אילן ארנון
פורסם:
יונייטד איירליינס
יונייטד איירליינס|צילום: Ronnie Chua, shutterstock
הקישור הועתק

אירוע חריג במהלך הטיסה:דיילת לשעבר בחברת "יונייטד" האמריקאית הואשמה בבית משפט בבריטניה בכך שעבדה בזמן שהייתה תחת השפעת אלכוהול ברמה הגבוהה פי 10 מהמותר.

על פי הדיון שנערך בממלכה, מרגיט לייק בת ה-56, הועברה לטיפול רפואי לאחר שנמצאה עם רמת אלכוהול של 216 מיליגרם, בעוד שהמגבלה החוקית לעובדי צוות אוויר עומדת על 20 מיליגרם בלבד. האירוע החריג אירע ב-17 באוקטובר, כשמטוס הבואינג 777 של חברת הענק עשה את דרכו משדה התעופה הבינלאומי בסן פרנסיסקו ללונדון. מיד לאחר הנחיתה, צוות החירום שהוזעק למקום מצא את לייק כשהיא סובלת מלחץ דם נמוך וריח אלכוהול חריף שנדף ממנה.

התביעה בבריטניה טענה כי לייק, המתגוררת בקליפורניה, שתתה במהלך הטיסה כמה בקבוקוני אלכוהול קטנים שהביאה יחד עמה למטוס, וכי ההתנהלות שלה במהלך הטיסה היוותה "סיכון ברור לעצמה ולנוסעים האחרים".

לטענת ההגנה, הדיילת הוותיקה, שעובדת בחברה האמריקאית כבר 26 שנים, חוותה תחושות של בדידות ועצב בעקבות אבל אישי, והשתמשה באלכוהול כדי להירגע. עורך דינה ציין כי לייק "הייתה בהלם מהתוצאות של מעשיה ומביעה חרטה עמוקה". מיד לאחר התקרית היא הגישה את התפטרותה מהחברה.

מצאתם טעות לשון?