mako
פרסומת

פקח הטיסה נרדם - והמטוס נאלץ לעשות סיבובים שעה באוויר לפני שנחת

טיסה מפריז לקורסיקה נתקלה במצב חריג כאשר מגדל הפיקוח לא השיב לקריאות הטייסים. לאחר עיכוב של כמעט שעה הפקח התעורר, אך האירוע עורר שאלות קשות על עומס ועייפות בקרב בקרי תעופה

mako חופש
mako
פורסם:
מגדל פיקוח
צילום: shutterstock, צילם מסך
הקישור הועתק

טיסה של חברת אייר קורסיקה מפריז, שהייתה אמורה לנחות בשדה התעופה של אז'אקסיו (עיר הבירה של חבל קורסיקה), נאלצה להמתין זמן רב באוויר לאחר שפקח הטיסה לא השיב לקריאות הקברניט. לפי הדיווחים, הסיבה המפתיעה לתקרית הייתה שהבקר במגדל הפיקוח נרדם במהלך המשמרת.

המטוס המריא מפריז באיחור קל וכשהתקרב לשדה התעופה בשעות הערב גילו הטייסים שאין תגובה ממגדל הפיקוח. גם האורות במסלול הנחיתה לא הופעלו, מה שהקשה על האפשרות להנחית את המטוס בבטחה. לאחר מספר ניסיונות ליצור קשר, פנה הקברניט לשירותי הכיבוי המקומיים בבקשה שיתריעו על התקלה. אנשי הכיבוי עדכנו את כוחות המשטרה, שנשלחו לברר את המצב.

במהלך הזמן הזה נשקלה אפשרות להסיט את הטיסה לשדה התעופה בבסטיה, הנמצא בצפון האי. אולם לבסוף, לאחר המתנה של כמעט שעה, הצליחו ליצור קשר עם המגדל והבקר שהתעורר הפעיל את המערכות הנדרשות לנחיתה. המטוס נחת בבטחה, אך באיחור של שעה ו-18 דקות מהזמן המתוכנן. 

קורסיקה
קורסיקה | צילום: stilikone, shutterstock

האירוע עורר סערה בקורסיקה ובצרפת כולה. מעבר לאי-הנוחות שנגרמה לנוסעים, הוא העלה חששות לגבי עומס העבודה המוטל על בקרי הטיסה באי. שדות התעופה בקורסיקה חווים עלייה חדה בתנועת המטוסים, לעיתים כמעט פי שניים מהרגיל, בקיץ ובעונות המעבר. עומס זה, בשילוב הצורך במשמרות ערב ולילה, מעלה את רמת השחיקה והעייפות בקרב הבקרים.

למרות שהטיסה הסתיימה בשלום, בתעשיית התעופה מזהירים כי מקרים כאלה עלולים להסתיים בצורה חמורה הרבה יותר. גורמים בענף קוראים לבחון מחדש את תנאי העבודה והכוח האנושי במגדלי הפיקוח כדי למנוע אירוע דומה בעתיד.