mako
פרסומת

הטניסאי נאלץ לרדת מהטיסה: "חשבתי שזו בדיחה, ואז אמרו לי שאני מגורש"

סטיוארט ברדן, תושב לונדון בן 48, עשה את דרכו לאליפות העולם בטניס לעיוורים, שם היה אמור לסייע לשחקנים עם לקות ראייה. אלא שבמהלך הטיסה הוא הועבר לחלק האחורי של המטוס, ועם נחיתתו - נלקח על ידי מאבטחים

אילן ארנון
פורסם:
מטוס WIZZ Air
צילום: Markus Mainka, shutterstock
הקישור הועתק

סטיוארט ברדן, טניסאי בריטי בן 48, עלה לטיסת Wizz Air מלוטון לווילנה בדרכו לאליפות העולם בטניס לעיוורים. שם, היה אמור לסייע לשחקנים עם לקות ראייה. אלא שבמהלך הטיסה הוא הועבר לחלק האחורי של המטוס, וכשנחת בליטא הורד ממנו בליווי מאבטחים לאחר שנאמר לו כי הוא "מגורש מבריטניה".

ברדן, תושב לונדון, טוען כי התקשה להאמין למה שמתרחש. "חשבתי שזו בדיחה בהתחלה", סיפר, "מי שהגיע אמר לי שאני מגורש, ושעליי ללכת איתו. אמרתי לו שאני טניסאי וכשגם הקבוצה שלי נמצאת על המטוס. הוא לא קיבל את זה".

ברדן הורד מהמטוס והועבר לרכב משטרתי לצורך תשאול, בעוד חבריו לקבוצה נשארו במטוס. רק בהמשך, התברר לרשויות כי טעו. לדבריו, הוא הוצא מנמל התעופה על ידי אחד מאנשי הצוות, שנעלם בלי להתנצל. ברדן ביקר את הנעשה וטען כי הטעות הייתה יכולה להסתיים גם בכך שאדם שבאמת היה אמור להיות מגורש היה מצליח לחמוק מהליווי.

ב-Wizz Air מסרו כי הם "מצטערים מאוד לשמוע על החוויה", וכי החברה פועלת מול הרשויות כדי לברר את נסיבות האירוע. החברה הוסיפה כי צוות המטוס שיתף פעולה באופן מלא עם הרשויות.